Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Másnapos palacsinta

Adásban volt: 2016. június 21.
A recepthez tartozó videó
Előfordulhat, hogy megmarad a palacsinta? Ha igen, akkor karamellizáljuk meg, és máris újra éltre kel.
2016. június 21.

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 20 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1-2 dl víz
  • 1-2 ek cukor

  • olaj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kakaópor
  • cukor

Elkészítés

A palacsintatésztát a szokásos módon bekeverjük és kisütjük, megszórjuk a cukorral összekvert kakaóporral és feltekerjük.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. A karamelles serpenyőbe tesszük a feltekert palacsintákat és lesütjük, majd egy tányérra kiborítjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Almás palacsinta citromsziruppal

Almás palacsinta citromsziruppal

Csak pár perccel tart tovább az előkészület, mint egy hagyományos palacsintánál, mégis zongorázni lehet a különbséget.
Világ palacsintái, ide jöjjetek! - Az 5 legfinomabb palacsinta

Világ palacsintái, ide jöjjetek! - Az 5 legfinomabb palacsinta

Minden nemzetnek megvan a maga palacsintája: blini, crepe suzette, oladuski vagy enchiladas. Lehet sós vagy édes, töltött vagy rakott, a lényeg, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető legyen az egész család megelégedésére.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.