Mascarponés zöldbab főzelék és Formában sült fasírt házi ketchuppal
2016. október 24.Hozzávalók
- Főzelék:
- 3 db salotta hagyma
- 40 dkg zöldbab
- 20 dkg mascarpone
- 4 dl alaplé
- 1 lime reszelt héja
- ½ dl borecet
- 1 ek barnacukor
- 3 dkg vaj
- só, bors
- Fasírt:
- 1,5 ek olívaolja
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 45 dkg csirke darált hús
- 45 dkg pulyka darált hús
- 1 tk friss kakukkfű
- 3 ek worcestershire szósz
- 1,5 ek dijoni mustár
- 25 g szemlemorzsa
- 60 ml sovány tej
- 3 db tojás
- 1 tk só
- 60 ml ketchup
Elkészítés
Főzelék:
1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.
2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.
3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.
4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.
Fasírt:
1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.
2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.
3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húsokat, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.
4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.
5. Takarás nélkül süssük 150 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírt tetejét felvágás előtt kenjük meg ketchuppal, és pihentessük legalább egy fél órát.
