Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mascarponés zöldbab főzelék és Formában sült fasírt házi ketchuppal

2016. október 24.

Hozzávalók

  • Főzelék:
  • 3 db salotta hagyma
  • 40 dkg zöldbab
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dl alaplé
  • 1 lime reszelt héja
  • ½ dl borecet
  • 1 ek barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • só, bors
  • Fasírt:
  • 1,5 ek olívaolja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 45 dkg csirke darált hús
  • 45 dkg pulyka darált hús
  • 1 tk friss kakukkfű
  • 3 ek worcestershire szósz
  • 1,5 ek dijoni mustár
  • 25 g szemlemorzsa
  • 60 ml sovány tej
  • 3 db tojás
  • 1 tk só
  • 60 ml ketchup

Elkészítés

Főzelék:

1. A vajon megpirítjuk az apró kockákra vágott salotta hagymát.

2. A megtisztított zöldbabot a serpenyőbe tesszük, kevés alaplével felöntjük, majd fedő alatt puhára pároljuk.

3. Botmixerrel pürésítjük a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a cukrot, majd a fehérborecetet, és visszatesszük, hogy összeforraljuk az ízeket.

4. A mascarpone krémbe reszeljük a lime héját, majd belekeverjük a zöldbabpürébe. Ha igazán selymes állagot szeretnénk elérni, akkor érdemes még egyszer turmixolni.

Fasírt: 

1. Egy kivételével főzzük meg a tojásokat forró vízben.

2. A vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és tovább pirítjuk még 2 percig.

3. A hagymákhoz egy tálban keverjük hozzá a darált húsokat, majd a fűszereket, végül a tejet, és az utolsó tojást. Alaposan dolgozzuk össze a keveréket.

4. Rakjuk a húskeverék egyik felét egy belül kivajazott sütőformába egy rétegben, majd sorban belerakjuk a megpucolt tojásokat is. Ezután tegyük bele a húskeverék maradékát, és szépen egyengessük el a tetejét.

5. Takarás nélkül süssük 150 fokon 1 óra 30 percig. A kész fasírt tetejét felvágás előtt kenjük meg ketchuppal, és pihentessük legalább egy fél órát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Bazsalikompesztós burgonyafőzelék

Bazsalikompesztós burgonyafőzelék

A bazsalikomos burgonyapüré már sok divatos étterem étlapján számít klasszikus köretnek. Ebből kiindulva jött az ötlet, hogy más ételben is jól passzolhatnak egymással. Kiderült, hogy a krumpli és a bazsalikom egy főzelékben is remek párost alkotnak. Szatmári Feri, a Főzelékes legújabb receptje.
Tormás céklafőzelék pirított sütőtökkel

Tormás céklafőzelék pirított sütőtökkel

Ízlés kérdése ugyan, de ezek az őszi színek önmagukért beszélnek. Nem azért mondom, de ennél szebb ételt mostanában nem sikerült kreálnom. A sült cékla enyhén földes íze nagyon jól működik a torma karakteres erejével, amit a tejszín ügyesen egyensúlyoz. A sütőtök édeskés íze pedig az egészet megkoronázza.
Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Zsályás sütőtök főzelék pirított céklával

Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre. A sütőtököt sokan szeretik, de leginkább csak leves formájában fogyasztjuk. Pedig mennyi minden készíthető belőle! Adhatjuk rizottóhoz, süthetjük pitébe. Sőt salátának némi kecskesajttal, nyersen fogyasztva is nagyon finom lesz. De némi zsályával és pirított céklával remek főzeléket is főzhetünk belőle. Itt az ideje másként gondolni a sütőtökre!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!