Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mascarponés villámdesszert

Nem kell hozzá más csak mascarpone, tejszín, kevés cukor, néhány keksz, pár szem gyümölcs és körülbelül tíz perc múlva kész is a tökéletes desszert.
2015. október 4.

Hozzávalók

  • 25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • néhány darab édes keksz (pl.: zabkeksz)
  • ízlés szerinti mennyiségű porcukor
  • bármilyen gyümölcs

Elkészítés

A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a porcukorral kikevert mascarponét hozzákeverjük a habhoz. A kekszet összetördeljük, vagy a késes aprítóval ledaráljuk, néhány evőkanálnyit egy kehely aljára rendezünk, kanalazunk rá a mascarpone krémből, a tetejét pedig kirakjuk szezonális gyümölccsel. Néhány óra pihenés a hűtőben jót tesz neki.

Tejszínhab helyett készíthetjük natúr joghurttal is, úgy is nagyon finom, és a keksz is elhagyható, a kalóriatartalma anélkül is elég magas.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Olasz krumplitorta

Olasz krumplitorta

Az olasz krumplitorta, mielőtt bárki azt hinné sós, gyorsan eláruljuk, hogy egy szuper édesség. Bátran ajánljuk kipróbálásra, senki nem fog csalódni benne.
Beignet, a francia fánk

Beignet, a francia fánk

Fánkot enni farsang környékén szinte kötelező, a franciáké, a beignet, pedig a világ egyik legjobbja. Könnyű elkészíteni, a tésztája fantasztikus, és gyakorlatilag abbahagyhatatlan az evése.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.