Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Bársony Bence / RTL Klub

Márványsajtos fokhagyma krémleves

Erős Antónia, ha ennivalóról van szó igazán nem mondható válogatósnak, nagy kedvence a spenót főzelék. A zöldségek iránti vonzalmát lánya is megörökölte, igaz ő nyersen szereti a zöldeket. A műsorvezető nem főz ugyan minden nap, de a tészták és a krémlevesek elkészítésével bármikor szívesen megpróbálkozik.
2016. január 10.

Hozzávalók

4 adag
  • olaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 7 dl tej
  • 5dl alaplé
  • 10 dkg márványsajtot
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió /fehérbors/pálinka

Elkészítés

Kevés olajon futtassunk meg 5-6 gerezd összetört fokhagymát, aztán két kanál liszttel készítünk világos rántást. Engedjük fel 7 deci tejjel, 5 deci alaplével, morzsoljunk bele 10 dkg márványsajtot, és keverjünk hozzá 2 deci tejszínt. Ízesíthetjük frissen reszelt szerecsendióval, fehérborssal, de tehetünk bele pici pálinkát is. Lassan forraljuk, vigyázva nehogy kifusson. Ha már forr, vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk még 5 percig gyöngyözni, aztán zárjuk le, és hagyjuk pihenni, amíg besűrűsödik. Krutonnal vagy pirítóssal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Göngyölt sertésszűz és csirkemell

Csisztu Zsuzsa gasztronómiához való viszonyát édesanyja határozta meg. Vele járt kicsi korától kezdve a piacra, ő értette meg vele, hogy miért fontos, hogy az embernek legyen saját zöldségese, húsosa, baromfi árusa, akiknél rendszeresen vásárol, és nála látta azt is, hogy mit jelent, ha egy háziasszony szeretettel főz, süt, és örömmel kóstol, hisz enélkül nem lehet jóízűen alkotni.
A jó sajttál titka

A jó sajttál titka

Szentségtörés-e a közepe felől elkezdeni a roquefort-ot? Vágunk-e hosszában kerek sajtot, és egyáltalán, desszert előtt vagy után szolgáljuk fel? Mi alapján válogatjuk össze a sajtokat? Párizsi tudósítónk a frontvonalban kóstol és terít. Szabad otthon is kipróbálni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.