Marokkói padlizsánsaláta
Bálint Ádám receptje az izeselet.hu számára, amit a Gourmet Fesztivál színpadán is elkészített. Frissítő saláta, ami remek magában is, de húsevők grillezett húsok mellé is fogyaszthatják.
2015. december 17.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 nagy padlizsán
- egy nagy marék datolya- vagy koktélparadicsom
- 1 teáskanál római kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- egy csokor koriander
- kis darab sóban érlelt citrom
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
A padlizsánt kockázd fel, áztasd sós vízbe legalább egy fél órára (így a padlizsán magjában található keserű alkaloida kioldódik).
A paradicsomot is darabold fel.
A padlizsánt kis adagokban pirítsd meg kevés forró olajban, majd tedd félre.
Az őrölt római köményből, pirospaprikából, fokhagymából álló fűszerpasztát pár másodpercig pirítsd forró olajban, hogy az ízek felszabaduljanak, majd a tűzről levéve dobd hozzá a paradicsomot.
Forgasd össze a padlizsánnal, aprított korianderzölddel és a vékonyra csíkozott érlelt citromhéjjal.
A sóban érlelt citrom nehezen beszerezhető alapanyag, érdemes házilag csinálni, recept:
Megosztom barátaimmal