Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marokkói karfiolleves

Adásban volt: 2016. március 17.
Az unalmas karfiolt varázsoljuk el fűszerekkel! Gyorsan, egyszerűen illatosan.
2016. március 17.

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2 ek olaj
  • fél tk őrölt fahéj
  • fél tk római kömény
  • fél tk koriander
  • 1 tk harissza paszta
  • 1 liter zöldség alaplé
  • a tetejére pirított mandula pehely

Elkészítés

Az olajon kevergetve pirítsuk egy percig a fűszereket és a harisszát, adjuk hozzá az apróra vágott karfiolt, öntsük fel az alaplével, és főzzük a levest, míg a karfiol meg nem puhul.
Merülő mixerrel krémesítsük, majd tálaljuk a pirított mandulával.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.
Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

Egy csésze forró leves, bármikor jól jön. Egy hűvös nap végén pedig pláne. Nem kell hozzá más, csak egy fej karfiol meg egy kis tejszín, a sarki boltból.
Diós karfiolkrémleves

Diós karfiolkrémleves

Őrült jó krémleves, az ősz legjellemzőbb ízével, a dióval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?