Marokkói húsgombóctagine
Adásban volt: 2015. január 21.
A recepthez tartozó videó

Bálint Ádám marokkói tagine-t készített.
2016. január 18.
Hozzávalók
- 30-40 dkg darált bárányhús
- 1 üveg paradicsompüré/ hámozott paradicsom
- 1 cukkini
- 1 vöröshagyma
- 1 kk római kömény
- 1 kk fahéj
- olívaolaj
- 2 cikk sóban érlelt citrom
- koriander
- köret: kuszkusz vagy bulgur
Elkészítés
A húst sózzuk, borsozzuk, diónyi gombócokat gyúrunk belőle. Egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a húst. A hagymát felaprítjuk. A cukkinit felkockázzuk. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit és a fűszereket, a savanyított citromot. Az átsült húsgolyókat a másik serpenyőből átcsoportosítjuk a zöldségekhez, és a paradicsommártást is hozzáöntjük. Friss korianderrel megszórva tálaljuk.
Savanyított citrom: a feldarabolt citromot citromlében és sóban tartósítjuk.
A bulgurt vagy a kuszkuszt elkészítjük az étel mellé.
Megosztom barátaimmal