Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marokkói húsgombóctagine

Adásban volt: 2015. január 21.
A recepthez tartozó videó
Bálint Ádám marokkói tagine-t készített.
2016. január 18.

Hozzávalók

  • 30-40 dkg darált bárányhús
  • 1 üveg paradicsompüré/ hámozott paradicsom
  • 1 cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 kk fahéj
  • olívaolaj
  • 2 cikk sóban érlelt citrom
  • koriander
  • köret: kuszkusz vagy bulgur

Elkészítés

A húst sózzuk, borsozzuk, diónyi gombócokat gyúrunk belőle. Egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük a húst. A hagymát felaprítjuk. A cukkinit felkockázzuk. Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit és a fűszereket, a savanyított citromot. Az átsült húsgolyókat a másik serpenyőből átcsoportosítjuk a zöldségekhez, és a paradicsommártást is hozzáöntjük. Friss korianderrel megszórva tálaljuk. 

Savanyított citrom: a feldarabolt citromot citromlében és sóban tartósítjuk. 

A bulgurt vagy a kuszkuszt elkészítjük az étel mellé. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Marokkói juhtúrós rétesháromszög

Kiadós reggeli kell? A szezámmaggal megszórt, aranybarnára sült, juhtúrós batyu kitűnő választás és csak egy picivel kell korábban kelnünk, hogy meglepjük vele a családot egy dolgos hétköznap reggelén.
Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban

Friss, házi olasz tészta, amit a saját konyhánkban el is tudunk készíteni. Kápia paprikával és tejszínnel. Egy kis olasz zenével a háttérben könnyebben megy minden. Bálint Ádám receptje.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!