Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marinált eper bazsalikomos tejszínhabbal

Adásban volt: 2016. július 7.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors nyári vendégváró desszert. Bárki el tudja készíteni és mindenki kapkod majd utána.
2016. július 7.

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db habpatron
  • friss bazsalikom
  • 1 db lime
  • almacukor

Elkészítés

A bazsalikomot egészen apróra vágjuk, a tejszínbe tesszük, jól elkeverjük és hagyjuk, hogy aromatizálódjon.
Közben az epret, alaposan megmossuk, kicsumázzuk és félbe vágjuk. Ráreszeljük a először zöldcitrom héját, majd a levét is rányomjuk. Cukorral édesítjük.

A habtejszínt leszűrjük, majd a szifonba töltjük és a marinált eperre nyomjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült tejberizs bazsalikomos eperrel

Sült tejberizs bazsalikomos eperrel

Fűszeres jéghideg eperszósz, kívül roppanós, belül krémes gyümölcsrizzsel.
Csokoládés vulkán friss eperrel és mentával

Csokoládés vulkán friss eperrel és mentával

Maga az álom, ez a kívül puha, belül folyós csokiláva, aminek a tésztáját egy gyerek is könnyedén összeállíthatja.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!