Marinált csirkemell, paradicsomos káposztával és parmezán chipsszel

Hozzávalók
- Marinált csirkemell:
- 1 db csontos, bőrös csirkemell
- 1 db citrom
- só
- friss petrezselyem
- kakukkfű
- rozmaring
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- vaj
- Paradicsomos káposzta:
- olívaolaj
- 2 ek barna cukor
- fél fej vöröshagyma
- 1 fej újkáposzta
- 3 db érett paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- Parmezán chips
- parmezán
- egész kömény
Elkészítés
Marinált csirkemell
A bőrös csirkemellet kifilézzük, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Ráfacsarunk egy fél citrom levét, ráöntjük az olívaolajat és megszórjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel. Forgassuk össze és rakjuk a hűtőbe fél órára.
Ha kivettük a hűtőből egy konyhai papírtörlővel itassuk le a mellekről a nedvességet, és szedjük le a rátapadt zöldfűszereket is. Forró, olívaolajos serpenyőben először bőrös oldalával lefelé kezdjük el pirítani. Majd közepes lángon hagyjuk, hogy megsüljön. Ha megpirult a bőre, fordítsuk meg és tegyünk mellé, a forró serpenyőbe kevés vajat, friss rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Ezzel a pirított vajjal locsoljuk meg aztán a melleket.A bőr nélküli oldalát már nem is kell sütnünk, elég lesz neki a serpenyő hője.
Paradicsomos káposzta
Forró olívaolajba öntjük a barna cukrot és kevergetés nélkül hagyjuk karamellizálódni. Ha ez kész beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, majd ezután jöhet a meghámozott, kicsumázott és felkarikázott paradicsom.
Jól összekeverjük és közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Jól főzzük össze. Ha már a paradicsom összeesett
A káposzta leveleket felcsíkozzuk, a vastagabb ereket kivágjuk.Ha már a paradicsom összeesett, jöhetnek bele a káposzta csíkok. Sózzuk és ízlés szerint adhatunk hozzá borecetet is.
Parmezán chips
Egy forró serpenyőbe egész köményt szórunk, rá pedig reszelt parmezán, ha megolvadt, megvárjuk, míg pirult színt nem kap.
