Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marinált csirkemell, paradicsomos káposztával és parmezán chipsszel

Adásban volt: 2015. június 10.
A recepthez tartozó videó
Menzakaja is lehet istenien finom és egészséges. Minden csak az alapanyagokon és az elkészítési módon múlik. Oly egyszerű és nagyszerű.
2016. július 11.

Hozzávalók

  • Marinált csirkemell:
  • 1 db csontos, bőrös csirkemell
  • 1 db citrom

  • friss petrezselyem
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • Paradicsomos káposzta:
  • olívaolaj
  • 2 ek barna cukor
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 fej újkáposzta
  • 3 db érett paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

  • bors
  • Parmezán chips
  • parmezán
  • egész kömény

Elkészítés

Marinált csirkemell

A bőrös csirkemellet kifilézzük, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Ráfacsarunk egy fél citrom levét, ráöntjük az olívaolajat és megszórjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel. Forgassuk össze és rakjuk a hűtőbe fél órára.

Ha kivettük a hűtőből egy konyhai papírtörlővel itassuk le a mellekről a nedvességet, és szedjük le a rátapadt zöldfűszereket is. Forró, olívaolajos serpenyőben először bőrös oldalával lefelé kezdjük el pirítani. Majd közepes lángon hagyjuk, hogy megsüljön. Ha megpirult a bőre, fordítsuk meg és tegyünk mellé, a forró serpenyőbe kevés vajat, friss rozmaringot és egy gerezd fokhagymát. Ezzel a pirított vajjal locsoljuk meg aztán a melleket.A bőr nélküli oldalát már nem is kell sütnünk, elég lesz neki a serpenyő hője.

Paradicsomos káposzta

Forró olívaolajba öntjük a barna cukrot és kevergetés nélkül hagyjuk karamellizálódni. Ha ez kész beletesszük a felszeletelt vöröshagymát, majd ezután jöhet a meghámozott, kicsumázott és felkarikázott paradicsom.
Jól összekeverjük és közben hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Jól főzzük össze. Ha már a paradicsom összeesett
A káposzta leveleket felcsíkozzuk, a vastagabb ereket kivágjuk.Ha már a paradicsom összeesett, jöhetnek bele a káposzta csíkok. Sózzuk és ízlés szerint adhatunk hozzá borecetet is.

Parmezán chips

Egy forró serpenyőbe egész köményt szórunk, rá pedig reszelt parmezán, ha megolvadt, megvárjuk, míg pirult színt nem kap.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Marinálás

Marinálás

A marinálással a húsokat omlósabbá, zaftosabbá, a salátákat és gyümölcsöket ízesebbé tehetjük.

Citromos marinált édeskömény tonhallal

A citromban marinált édeskömény, a tonhal, a friss zöld fűszerek, az olívaolaj mind mediterrán hangulatúvá teszi a salátánkat és minket is. Gondolatban újra irány a napsütés, a tenger.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.