Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Adásban volt: 2015. december 18.
A recepthez tartozó videó
A finom vacsorához ezúttal sok idő kell: az omlós marhapörkölt viszont mindent visz. A klasszikus tarhonyás köret feltétlenül próbáljuk kis a gyöngyhagymás csavarral.
2015. december 18.

Hozzávalók

  • Marhalábszárpörkölt:
  • 1 kg marhalábszár
  • pirospaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 10 dkg kacsazsír

  • Gyöngyhagymás tarhonya:
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • 30 dkg tarhonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 liter alaplé
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés

Marhalábszárpörkölt

A marhalábszárt felkockázzuk és egy forró edényben kacsazsíron lepirítjuk. Közben ne mozgassuk, hagyjuk megpirulni. Ezután jöhet hozzá a felaprított vöröshagyma, karamellizáljuk.
Hozzáadunk egy darabka csípős zöldpaprikát és megsózzuk.
Fedő alatt nagyjából 3 óra alatt puhára főzzük.

Félidőben megszórjuk pirospaprikával

Gyöngyhagymás tarhonya

A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kisütjük a zsírját. Ha kisült, a szalonnát kivesszük és a zsírjában aranyszínűre pirítjuk a tarhonyát. Belerakjuk a fej hagymát félbe vágva, sózzuk majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára főzzük.

Egy forró, olívaolajos serpenyőben a gyöngyhagymákat 1-2 perc alatt körbepirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, összerázzuk.

Az elkészült pörköltet a gyöngyhagymás tarhonyával és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Igazi legényfogó étel: kiadós, laktató és egyáltalán nem könnyű de nyári fogás. Ha egy roma férfit ezzel vár haza a párja, az biztos, hogy dicséretet kap.
Sütőtökös tarhonya tökmagkéregben sült hallal

Sütőtökös tarhonya tökmagkéregben sült hallal

A sütőtök a tél igazi sztárja. Mindenféle formában érdemes kipróbálni, ez a tarhonyával készített köret csodás párja tökmagkérges harcsának. Egy ilyen vacsora a leghidegebb napot is felmelegíti.
Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Aki eddig nem szerette a zúzát, az is garantáltan kedvet kap hozzá. Egy újabb, hagyományos magyar fogás, kicsit másképp elkészítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!