Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Adásban volt: 2015. december 18.
A recepthez tartozó videó
A finom vacsorához ezúttal sok idő kell: az omlós marhapörkölt viszont mindent visz. A klasszikus tarhonyás köret feltétlenül próbáljuk kis a gyöngyhagymás csavarral.
2015. december 18.

Hozzávalók

  • Marhalábszárpörkölt:
  • 1 kg marhalábszár
  • pirospaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 10 dkg kacsazsír

  • Gyöngyhagymás tarhonya:
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • 30 dkg tarhonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 liter alaplé
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés

Marhalábszárpörkölt

A marhalábszárt felkockázzuk és egy forró edényben kacsazsíron lepirítjuk. Közben ne mozgassuk, hagyjuk megpirulni. Ezután jöhet hozzá a felaprított vöröshagyma, karamellizáljuk.
Hozzáadunk egy darabka csípős zöldpaprikát és megsózzuk.
Fedő alatt nagyjából 3 óra alatt puhára főzzük.

Félidőben megszórjuk pirospaprikával

Gyöngyhagymás tarhonya

A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kisütjük a zsírját. Ha kisült, a szalonnát kivesszük és a zsírjában aranyszínűre pirítjuk a tarhonyát. Belerakjuk a fej hagymát félbe vágva, sózzuk majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára főzzük.

Egy forró, olívaolajos serpenyőben a gyöngyhagymákat 1-2 perc alatt körbepirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, összerázzuk.

Az elkészült pörköltet a gyöngyhagymás tarhonyával és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel

Igazi legényfogó étel: kiadós, laktató és egyáltalán nem könnyű de nyári fogás. Ha egy roma férfit ezzel vár haza a párja, az biztos, hogy dicséretet kap.
Sütőtökös tarhonya tökmagkéregben sült hallal

Sütőtökös tarhonya tökmagkéregben sült hallal

A sütőtök a tél igazi sztárja. Mindenféle formában érdemes kipróbálni, ez a tarhonyával készített köret csodás párja tökmagkérges harcsának. Egy ilyen vacsora a leghidegebb napot is felmelegíti.
Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Kacsazúza pörkölt tarhonyarizottóval és hagymasalátával

Aki eddig nem szerette a zúzát, az is garantáltan kedvet kap hozzá. Egy újabb, hagyományos magyar fogás, kicsit másképp elkészítve.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!