Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Hozzávalók
- Marhalábszárpörkölt:
- 1 kg marhalábszár
- pirospaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
- 10 dkg kacsazsír
- só
- Gyöngyhagymás tarhonya:
- 10 dkg gyöngyhagyma
- 30 dkg tarhonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 liter alaplé
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés
Marhalábszárpörkölt
A marhalábszárt felkockázzuk és egy forró edényben kacsazsíron lepirítjuk. Közben ne mozgassuk, hagyjuk megpirulni. Ezután jöhet hozzá a felaprított vöröshagyma, karamellizáljuk.
Hozzáadunk egy darabka csípős zöldpaprikát és megsózzuk.
Fedő alatt nagyjából 3 óra alatt puhára főzzük.
Félidőben megszórjuk pirospaprikával
Gyöngyhagymás tarhonya
A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kisütjük a zsírját. Ha kisült, a szalonnát kivesszük és a zsírjában aranyszínűre pirítjuk a tarhonyát. Belerakjuk a fej hagymát félbe vágva, sózzuk majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
Egy forró, olívaolajos serpenyőben a gyöngyhagymákat 1-2 perc alatt körbepirítjuk. Hozzáadjuk a tarhonyát, összerázzuk.
Az elkészült pörköltet a gyöngyhagymás tarhonyával és friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
