Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres, paradicsomos marhahúsleves

Adásban volt: 2014. november 10.
A recepthez tartozó videó
A grúz konyha marhahúslevese, dióval és friss tárkonnyal. Átmelegedni, gyógyulni, regenerálódni.
2015. december 6.

Hozzávalók

  • 60 dkg pörköltnek való marhahús
  • 10 dkg rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek paradicsomsürítmény
  • 1 hámozott paradicsom konzerv
  • babérlevél
  • 1 fokhagyma
  • 10 dkg dió
  • koriandermag
  • tárkony
  • koriander

Elkészítés

Egy lábasban kevés olívaolajon fehéredésig sütjük a felkockázott húst. Sózzuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, a koriandert és a babérlevelet. Ekkor hozzáöntünk 2 liter vizet. Nagyon alacsony hőfokon legalább másfél órán át főzzük (a habot folyamatosan le kell szedni róla). A megmosott rizst hozzáadjuk. A hámozott és a sűrített paradicsomot is hozzáöntjük (kiveszünk a levesből, és elkeverjük, mielőtt visszaöntenénk). Egy felaprított fokhagymát is hozzáadunk. A rizs körülbelül 20 perc alatt fő meg. Legvégül felaprított diót szórunk a levesbe. Friss fűszereket is adunk hozzá: koriandert és tárkonyt, de ezekkel már nem főzzük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vörösboros marhapofa

Vörösboros marhapofa

A marhapofa egyrészt nagyon ízletes hús, másrészt míg elkészül - ami hosszú idő ugyan -, hozzá sem kell nyúlnunk. Tehát főzünk, és mégis van egy csomó szabadidőnk.
Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence

Nyírségi gombóc leves, Klausmann Viktor kedvence

"Nem tudok főzni! Bár a főzőcske ízlés és arány érzék kérdése, de a konyhában létezés a nők, asszonyok dolga"- véli Klausmann Viktor. A férfi ember a "kardot forgassa". A főzési tudománya, kivétel a főzős műsorokat, igazából a hús pácolására, húsok és egyebek parázson sütögetésére koncentrálódik. De a sonkás tojást és a rántottát istenien készíti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.