Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marha casserole

Kiadós, hétvégi családi egytálétel. Férfi családtagok teljesen ellágyulnak majd tőle, szóval megéri a hosszas előkészületeket és a áradozást.
2015. november 14.

Hozzávalók

  • 80 dkg marhahús, sovány, párolni való
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 szem salotta, vagy mogyoróhagyma egészben
  • 20 dkg apró szemű csiperke
  • 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • só, bors
  • 1,5 dl vörösbor
  • 4 dl csirke alaplé
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél

Elkészítés

A húst megmostam, megtörölgettem, falatnyi kockákra vágtam.

A szalonnát csíkokra szabdaltam, nagyobb kockákra vágtam a répát és a zellert, a gombát megtisztítottam, egyben hagytam őket. A lisztbe belekevertem 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot, és a húskockákat meghempergettem a lisztben. Olívaolajat melegítettem egy serpenyőben, a húst több részletben átsütöttem benne.

Amikor készen volt, tányérra szedtem a húskockákat, a visszamaradt olajhoz még öntöttem egy keveset, átsütöttem rajta a szalonnát, beledobáltam a zöldségeket, a babérlevelet, pirítottam néhány percig az egyveleget. Majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot, a bort és az alaplevet, felforraltam az ételt.

Ekkor átöntöttem az egészet egy fedeles vaslábasba, rátettem a tetejét, és 160 fokos sütőben két és fél órát pároltam.

3.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mátrai borzaska

Mátrai borzaska

Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.
4 alapsütemény, ha csak fél órád van a vendégek érkezése előtt

4 alapsütemény, ha csak fél órád van a vendégek érkezése előtt

Süteményt sütni mindenki tud, és ez biztos. Bizonyára vannak rutinosabbak, sőt, olyanok is, akik amatőrként is művészi szintre emelik a sütést, de ne hidd el senkinek – legfőképp magadnak ne! -, hogy te kétbalkezes vagy, aki képtelen összehozni egy ehető édességet.
Vincellér saláta

Vincellér saláta

Könnyed levezetése egy nehéz napnak vagy körete egy sült húsos partinak. A lényeg, hogy egy nappal korábban készítsük el, így biztosan összeérnek az ízek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.