Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marha casserole

Kiadós, hétvégi családi egytálétel. Férfi családtagok teljesen ellágyulnak majd tőle, szóval megéri a hosszas előkészületeket és a áradozást.
2015. november 14.

Hozzávalók

  • 80 dkg marhahús, sovány, párolni való
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb fej zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 szem salotta, vagy mogyoróhagyma egészben
  • 20 dkg apró szemű csiperke
  • 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • só, bors
  • 1,5 dl vörösbor
  • 4 dl csirke alaplé
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél

Elkészítés

A húst megmostam, megtörölgettem, falatnyi kockákra vágtam.

A szalonnát csíkokra szabdaltam, nagyobb kockákra vágtam a répát és a zellert, a gombát megtisztítottam, egyben hagytam őket. A lisztbe belekevertem 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot, és a húskockákat meghempergettem a lisztben. Olívaolajat melegítettem egy serpenyőben, a húst több részletben átsütöttem benne.

Amikor készen volt, tányérra szedtem a húskockákat, a visszamaradt olajhoz még öntöttem egy keveset, átsütöttem rajta a szalonnát, beledobáltam a zöldségeket, a babérlevelet, pirítottam néhány percig az egyveleget. Majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot, a bort és az alaplevet, felforraltam az ételt.

Ekkor átöntöttem az egészet egy fedeles vaslábasba, rátettem a tetejét, és 160 fokos sütőben két és fél órát pároltam.

3.7/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mátrai borzaska

Mátrai borzaska

Igazi klasszikus csárdaétel, amit most otthon is elkészíthetünk, hogy tökéletessé tegyük a hétvégi ebédet.
4 alapsütemény, ha csak fél órád van a vendégek érkezése előtt

4 alapsütemény, ha csak fél órád van a vendégek érkezése előtt

Süteményt sütni mindenki tud, és ez biztos. Bizonyára vannak rutinosabbak, sőt, olyanok is, akik amatőrként is művészi szintre emelik a sütést, de ne hidd el senkinek – legfőképp magadnak ne! -, hogy te kétbalkezes vagy, aki képtelen összehozni egy ehető édességet.
Vincellér saláta

Vincellér saláta

Könnyed levezetése egy nehéz napnak vagy körete egy sült húsos partinak. A lényeg, hogy egy nappal korábban készítsük el, így biztosan összeérnek az ízek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!