
Marha casserole
Hozzávalók
- 80 dkg marhahús, sovány, párolni való
- 2 szál sárgarépa
- 1 kisebb fej zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 szem salotta, vagy mogyoróhagyma egészben
- 20 dkg apró szemű csiperke
- 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- olívaolaj
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 1,5 dl vörösbor
- 4 dl csirke alaplé
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 2 babérlevél
Elkészítés
A húst megmostam, megtörölgettem, falatnyi kockákra vágtam.
A szalonnát csíkokra szabdaltam, nagyobb kockákra vágtam a répát és a zellert, a gombát megtisztítottam, egyben hagytam őket. A lisztbe belekevertem 1 teáskanál sót, frissen őrölt borsot, és a húskockákat meghempergettem a lisztben. Olívaolajat melegítettem egy serpenyőben, a húst több részletben átsütöttem benne.
Amikor készen volt, tányérra szedtem a húskockákat, a visszamaradt olajhoz még öntöttem egy keveset, átsütöttem rajta a szalonnát, beledobáltam a zöldségeket, a babérlevelet, pirítottam néhány percig az egyveleget. Majd hozzáadtam a sűrített paradicsomot, a bort és az alaplevet, felforraltam az ételt.
Ekkor átöntöttem az egészet egy fedeles vaslábasba, rátettem a tetejét, és 160 fokos sütőben két és fél órát pároltam.
