Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Despoina Kortes - In Whirl of Inspiration

Marcipános-mákos-diós joghurt

2016. december 2.

Hozzávalók

2 főre
  • 500 g görög joghurt
  • 1 evőkanál marcipán
  • 1 evőkanál mák
  • 1 marék dió

Elkészítés

1. Egy kis lábosban adjunk 2 evőkanál joghurtot a marcipánhoz. Alacsony lángon melegítsük, amíg a marcipán teljesen elolvad. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel a joghurtot.

2. Adjuk hozzá a maradék joghurtot és a mákot. És végül, de nem utolsó sorban, szórjuk rá a diót.

3. Fogyasztható hidegen, melegen, zabkásával vagy magában.

 

Forrás: www.food52.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bólyi túróslepény

Bólyi túróslepény

Ez az egyszerűen elkészíthető túrós desszert, minden kezdő háziasszony álma! F. Nagy Angéla egyik legsikeresebb receptje, amit megjelenése környékén háziasszonyok ezrei készítették.
Villámgyors rumos, mandulás kenyérpuding

Villámgyors rumos, mandulás kenyérpuding

Íme egy ötlet a szikkadt bagett vagy kenyér felhasználására. A gubához hasonló desszertet egy löttyintésnyi rummal és pár szem mandulával dobhatjuk fel. Rá sem fogunk ismerni a prézlikészítéshez félretett kenyérszeletekre.
Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

Túrópalacsinta karamellizált erdei gyümölcsszósszal

A serpenyős túrópalacsinta magában is nagyszerű, de a savanykás, gyümölcsös szósszal felejthetetlen lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.