Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mangóval töltött tanyasi jércemell, tépett salátával és kacsazsíros öntettel

Adásban volt: 2015. április 28.
A recepthez tartozó videó
Hangzatos, látványos és varázslatosan ínycsiklandó fogás. Hétvégére vagy romantikus, gyertyafényes vacsorára. Kovács Ferenc konyhafőnök egy igazán könnyed receptet hozott.
2016. március 12.

Hozzávalók

  • Tanyasi jércemell:
  • 2 csontos jércemell lebőrözve
  • 1 camembert sajt
  • 1 mangó
  • 5 dkg friss gyömbér
  • chili
  • őrölt bors
  • 4 szál citromfű
  • olívaolaj
  • Saláta:
  • 20 dkg kacsamáj (4 szelet)
  • 5 dkg liszt
  • 1/2 jégsaláta
  • 10 dkg madársaláta
  • 10 dkg rukkola
  • 1/4 radicchio saláta
  • méz
  • balzsamecet

Elkészítés

Tanyasi jércemell

A mangót meghámozzuk, és az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig gyufaszál vékony csíkokra vágjuk.

A camembert sajtot apróra feldaraboljuk és összekeverjük a felkockázott mangóval, a felaprított citromfűvel és kevés szálas chilivel. Frissen őrölt borssal és reszelt gyömbérrel ízesítjük.

A jércemellet a csonttal ellentétes végén, a csúcsánál egy éles és hegyes késsel megbökjük és olyan mélyen vágunk bele, hogy a mell át ne szakadjon, így egy “zsebet” alakítva ki.

A tölteléket egy kisebb habzsák segítségével a jércemell “zsebekbe” töltjük. A húst sózzuk, borsozzuk és egy olívaolajos, forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Mikor már szép pörzsanyagot kapott, 6 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

Saláta

A jégsalátát és a radicchiót leveleire szedjük, és kisebb darabokra tépkedjük, összekeverjük a rukkolával és a madársalátával.

A kacsamájból egyforma vastag, 1,2-2 cm-es szeleteket vágunk. Sózzuk, borsozzuk, kevés lisztbe forgatjuk, és a forró, olívaolajos serpenyőben mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.

A máj sütéséből visszamaradt zsírba balzsamecetet, és kevés mézet öntünk, és sziruposra összeforraljuk. Ez lesz a dresszing.

Tálaláskor a salátakeveréket a tányérra halmozzuk, erre fektetjük a felszeletelt mangós jércemellet, a kisült kacsamájat, és a gyufaszálra vágott mangót. Végül az egészet meglocsoljuk a kacsazsíros dresszinggel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Mangólassi

Mangólassi

Friss gyümölcs turmix, amely nagyon jól passzol a csípős curryhez.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.