Mandulás ricottatorta

Hozzávalók
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg méz
- 3 db citrom
- 4 db tojás
- 15 dkg darált mandula
- 18 dkg kukoricadara
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg mandulaforgács
- csipet só
Elkészítés
A puha vajat a méz felével, elektromos habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a négy tojássárgáját és ezzel is habosítjuk.
Hozzáadjuk a ricottát, a darált mandulát, a kukoricadarát, a három citrom reszelt héját és egy csipet sót. Majd az egész masszát jól összekeverjük.
A tojásfehérjéket robotgéppel habosítjuk, félidőben pedig hozzáadjuk a méz másik felét és kemény habbá verjük.
Először a hab egy harmadát keverjük a ricottás masszába, majd a maradék habot is óvatosan hozzákeverjük.
Egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt, 20-23 cm-es kapcsos formába öntjük a masszánkat és megszórjuk mandulaforgáccsal.
170 fokon 45-50 percig sütjük.
Tálalás, szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
