Mandulás rántott csirke, csicsókapürével és uborkasalátával

Hozzávalók
- Rántott csirke:
- 10 dkg őrölt mandula
- 10 dkg őrölt szotyi
- római kömény
- pirospaprika
- szárított oregánó
- 8 db alsó csirkecomb
- 2 db tojás
- szárított kakukkfű
- só
- olívaolaj
- Köret:
- 1 kg csicsóka
- mandulatej
- só
- 3 dkg vaj
- 1 db kígyóuborka
- lila hagyma
- édeskömény
- rizsecet
- cukor
- só
- meleg víz
Elkészítés
A combokat besózzuk. Az őrölt mandulát összekeverjük az őrölt szotyival és a fűszerekkel (pirospaprika, szárított oregánó, római kömény, kakukkfű) és kevés sóval.
a combokat bepanírozzuk: a felver tojás után beleforgatjuk a fűszeres magkeverékbe. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk olívaolajjal és erre tesszük a combokat. 180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.
A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk és sós mandulatejben puhára főzzük. Ha megfőtt, vajjal és annyi mandulatejjel, amennyit felvesz, pürésítjük.
Az uborkát félbevágjuk, magját kikaparjuk és felkarikázzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott lila hagymát és a felaprított édesköményt is.
A rizsecetben közben feloldjuk a cukrot és a sót, hozzáadjuk a meleg vizet, majd az egészet ráöntjük a zöldségkeverékre. Pár órát hagyjuk állni.