Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mandulás rántott csirke, csicsókapürével és uborkasalátával

Adásban volt: 2015. november 5.
A recepthez tartozó videó
Alternatív rántott csirke ropogós, aranyló bundában, ráadásul sokkal egészségesebb a klasszikusan elkészített társánál. Alternatív köret dukál hozzá: csicsókából és édesköményes uborkasaliból.
2015. november 5.

Hozzávalók

  • Rántott csirke:
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg őrölt szotyi
  • római kömény
  • pirospaprika
  • szárított oregánó
  • 8 db alsó csirkecomb
  • 2 db tojás
  • szárított kakukkfű

  • olívaolaj
  • Köret:
  • 1 kg csicsóka
  • mandulatej

  • 3 dkg vaj
  • 1 db kígyóuborka
  • lila hagyma
  • édeskömény
  • rizsecet
  • cukor

  • meleg víz

Elkészítés

A combokat besózzuk. Az őrölt mandulát összekeverjük az őrölt szotyival és a fűszerekkel (pirospaprika, szárított oregánó, római kömény, kakukkfű) és kevés sóval.
a combokat bepanírozzuk: a felver tojás után beleforgatjuk a fűszeres magkeverékbe. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsit kikenünk olívaolajjal és erre tesszük a combokat. 180 fokos sütőben 40 perc alatt ropogósra sütjük.

A csicsókát meghámozzuk, felkockázzuk és sós mandulatejben puhára főzzük. Ha megfőtt, vajjal és annyi mandulatejjel, amennyit felvesz, pürésítjük.

Az uborkát félbevágjuk, magját kikaparjuk és felkarikázzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott lila hagymát és a felaprított édesköményt is.
A rizsecetben közben feloldjuk a cukrot és a sót, hozzáadjuk a meleg vizet, majd az egészet ráöntjük a zöldségkeverékre. Pár órát hagyjuk állni.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános rántott csirke

Parmezános rántott csirke

A ropogós, parmezános, fokhagymás, citrusos bundában kisütött csirkecombok, akár vasárnapi ebédre, ünnepi alkalmakra, de csak a szokásos rántott csirke helyett is kiváló.
A szuperropogós omlós rántott csirke titka

A szuperropogós omlós rántott csirke titka

Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!