Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mandulás keksz

Adásban volt: 2015. október 27.
A recepthez tartozó videó
Hihetetlenül könnyű és ropogós keksz, reggeli kávéhoz, délutáni teához vagy az uzsonnás dobozba. Legjobb pedig, hogy az elkészítése 15 percet vesz igénybe.
2015. október 27.

Hozzávalók

  • 6 dkg mandulaliszt
  • 2,5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barnacukor
  • 6,5 dkg lágy vaj
  • cukor

Elkészítés

A szárazanyagokat, liszt, mandulaliszt és barnacukor, összekeverjük egy tálban.
Egy másik tálban a tojásfehérjéket felverjük kevés cukorral, habosra.

A lágy vajat a szárazanyagokhoz keverjük, majd jöhet hozzá a habos tojásfehérje is.
Sütőpapírral bélelt tepsire, kisebb halmokat teszünk kanállal és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás, citromos keksz

Vaníliás, citromos keksz

Egyszerűen nagyszerű citromos keksz. Mivel félkész állapotban fagyasztható, így a hirtelen betoppanó vendégeket is hamar friss édességgel kínálhatjuk.
Házi sós keksz

Házi sós keksz

Néhány szabad perc a konyhában és már kész is van az igazi meccsnézős sós keksz, amihez bármilyen szósz, mártás jól passzol.
Aszalt gyümölcsös keksz

Aszalt gyümölcsös keksz

Leginkább az 5 órai tea mellé, de reggelire is kitűnő választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!