
Málnás mini zabpalacsinta
Hozzávalók
- Palacsintához:
- 1 banán
- 1 alma
- 2 tojás
- 15 dkg zabliszt
- 1,5 dl zabtej
- 30 dkg málna
- 1/2 dl olívaolaj plusz kevés a sütéshez
- egy csipet só
- 1/2 kk. szódabikarbóna
- Feltéthez:
- 20 dkg málna
- 2-3 ek. méz
Elkészítés
A banánt villával összetöröm, az almát héjastól nagy lyukú reszelőn lereszelem. A palacsinta hozzávalóit (ebbe beletartozik a málna fele is) csomómentesen elkeverem, és hagyom állni egy pár percet (sűrű, majdhogynem galuskaalap sűrűségű, de még folyni éppen képes masszát kell, hogy kapjak). Közben a maradék málnát a mézzel összetöröm, eldolgozom.
Egy serpenyőt közepes lángra hevítek, az első adag alá olajat öntök, és evőkanalankénti kupacokat teszek a serpenyőbe, amennyi elfér a kerek formára lapogatás után (ne legyen nagyon vékony!). Az én serpenyőmben egyszerre négy minipalacsinta fér el. Amikor már kezd buborékosodni a palacsinták felszíne, és kicsit meg is köt, akkor megfordítom őket, és megsütöm a másik oldalukat is.
Rögtön, ahogy egy adag elkészült, tányérra tornyozom őket, minden rétegre egy-egy evőkanál málnaszószt halmozva. Így járok el, amíg kisütöm mindet. Ebből a mennyiségből négy adag készül.
Jó étvágyat!
