Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mákparfé

Adásban volt: 2014. november 19.
A recepthez tartozó videó
Télen is ehetünk hideg desszertet! Veégh Attila mákparfét készített.
2015. december 19.

Hozzávalók

  • 3 ek alma balsamico crema
  • 7+2 ek mákolaj
  • 200 ml habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 30 gr porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 5 ek tej

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, a tejet. Vízgőz fölött habverővel kevergetjük. Hozzáadjuk a mákolajat. Továbbkeverjük gőz fölött, amíg habos nem lesz. Levesszük a tűről, és hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, és a balzsamecetet. Mélyhűtőben lehűtjük. Felverjük a tejszínt, és a két masszát óvatosan elkeverjük. Egy mákolajjal kikent formába öntjük az elkevert masszát, amiből így könnyen ki tudjuk majd borítani. Mélyhűtőben 3-4 óra alatt lehűl.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rumos, karamellás banán vaníliafagyival

Rumos, karamellás banán vaníliafagyival

Ez a cukros vajban sült banán, egy kevés rummal és fahéjjal megbolondítva és vanília fagyival tálalva. Villámgyorsan elkészül, és mégis kifejezetten elegáns desszert.
Gluténmentes máktorta

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!