Mákparfé
Adásban volt: 2014. november 19.
A recepthez tartozó videó

Télen is ehetünk hideg desszertet! Veégh Attila mákparfét készített.
2015. december 19.
Hozzávalók
- 3 ek alma balsamico crema
- 7+2 ek mákolaj
- 200 ml habtejszín
- 2 tojássárgája
- 30 gr porcukor
- 1 tk fahéj
- 5 ek tej
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a porcukrot, a tojássárgákat, a tejet. Vízgőz fölött habverővel kevergetjük. Hozzáadjuk a mákolajat. Továbbkeverjük gőz fölött, amíg habos nem lesz. Levesszük a tűről, és hozzáadunk még 2 evőkanál olajat, és a balzsamecetet. Mélyhűtőben lehűtjük. Felverjük a tejszínt, és a két masszát óvatosan elkeverjük. Egy mákolajjal kikent formába öntjük az elkevert masszát, amiből így könnyen ki tudjuk majd borítani. Mélyhűtőben 3-4 óra alatt lehűl.
Megosztom barátaimmal