Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majonézes töltött káposzta

A töltött káposzta újratöltve: a nyers savanyú káposzta levélbe göngyölt sült hús igazi hidegkonyhai csemege
2016. február 6.

Hozzávalók

4-6 főre
  • 5 közepes savanyú káposzta levél
  • 3 dl tartármártás
  • 3 közepes db csemegeuborka
  • 30 dkg (maradék) sült hús
  • 2 db főtt tojás

Elkészítés

A maradék sült húst, a tojást meg az uborkát, esetleg helyette a káposzta torzsáját, ereit apróra vágva összekeverjük, és két-három evőkanál tartármártással elkeverjük, “megkötjük”. A káposztalevelek erét kiszedjük, és a leveleket 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, utána mindegyikbe egy evőkanálnyi húsvagdalékot csomagolunk. Az apró megtöltött káposztákat egymás mellé fektetjük, és tálalás előtt a maradék mártással leöntjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Töltött káposzta

Töltött káposzta

A töltött káposzta a cigány konyha egyik szimbóluma, egyben a magyar konyha egyik jellegzetes étele. Rengeteg változata ismert, hiszen az egyik legősibb receptünk, szívesen próbálkozunk újdonságokkal, ezúttal azonban klasszikus családi receptet teszünk közzé.
Sütőtökös, rizses töltött káposzta fokhagymás joghurttal

Sütőtökös, rizses töltött káposzta fokhagymás joghurttal

Az Ízes Élet töltött káposztája rizzsel, sütőtökkel és fokhagymás joghurttal készül.
Mediterrán töltött káposzta

Mediterrán töltött káposzta

A cigány konyha jellegzetes ételének, a töltött káposztának könnyű, nyári és mediterrán kelkáposztás változat, amiben nyoma sincs a klasszikus recept nehéz fűszerességének. Tökéletes nyári ebéd!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.