Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majonézes, narancsos ráksaláta, tej- és tojásmentesen

Elegáns vendégváró, ez a gyorsan elkészíthető narancsos, alkoholos ráksaláta.
2016. május 23.

Hozzávalók

4-6 adag
  • majonéz:
  • 2 evőkanál mustár
  • pár csepp citromlé (picit több, mint a „normál” majonéznél, hogy a tejföl savanyú zamatát pótoljuk)
  • csipetnyi só
  • ízlés szerint cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl szójatejszín
  • egyéb:
  • 15 dkg garnéla
  • 1 kis tonhal konzerv
  • 3 cl konyak
  • 2 db narancs
  • jégsaláta

Elkészítés

A rákot előírás szerint előkészítjük, majd 4-6 darab kivételével fölszeleteljük. Készítünk egy adag tej- és tojásmentes majonézt. Belekeverünk 3 cl konyakot, két filézett, és fölkockázott narancs húsát, a kicsi tonhalkonzervet, és az apróra vágott rákot. (Ezt az alapot akár előző nap is elkészíthetjük) 

Tálaláskor alulra egy adag apróra tépkedett saláta kerül, majd rá a majonézes rák. A tetejét megszórhatjuk még egy kis saláta levéllel, és a tetejét pedig egy darab egész garnélával díszíthetjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Cinege

Cinege receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.