Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Majonézes csirkekocsonya, tej- és tojásmentesen

Csak egy kis húsleves, egy adag majonéz, némi hűtés, és kész is ez a hidegkonyhai finomság, a majonézes csirkekocsonya, akár tej- és tojásmentesen!
2016. január 5.

Hozzávalók

4-6 adag
  • A csirkehúsleveshez:
  • 2 nagy csirkecomb vagy 1 nagy csontos csirkemell
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • ½ karalábé
  • ½ zellergumó
  • 8-10 szem feketebors
  • csipet kurkuma
  • 1 evőkanál só
  • A majonézes kocsonyához:
  • 2 dl tej- és tojásmentes tartármártás
  • 2 darab csemegeuborka
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 marék kukorica
  • 1 zacskó étkezési zselatin

Elkészítés

A leveshez a húst megmossuk, a zöldségfélét megtisztítjuk. Egy fazékba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amikor felforrt, a habját leszedjük, majd megfűszerezzük, és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a tartármártást, és előkészítjük a zöldborsót valamint a kukoricát.

A húslevesből a húst és a répákat apró kockákra vágjuk, egy nagyobb tálban a zöldborsóval és a kukoricával és a majonézzel összekeverjük. A zselatint 1 dl húslevessel az utasítás szerint elkészítjük és azt is hozzáadjuk. Kivizezett vagy műanyag fóliával bélelt formába töltjük (ez lehet gyűrű alakú, de őzgerinc vagy egyéb forma is), és néhány órára a hűtőbe tesszük. Amennyiben csak vízzel „béleltük” a formát, akkor tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, így a majonézes kocsonyát könnyen tálra boríthatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Cinege

Cinege receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!