Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Májjal töltött padlizsán és zöldfűszeres joghurt

A közkedvelt muszaka roma verziója: rizses csirkemájjal töltve. Zöldfűszeres joghurttal a tökéletes ebéd!
2016. február 2.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 25 dkg szív nélküli csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg rizs
  • natúr joghurt
  • 1 csokor petrezselyem/kapor
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk tárkony

  • bors

Elkészítés

A rizst megfőzöm, hagyom kicsit hűlni.
A zsiradékon megpirítom az apró kockákra vágott hagymát, amint üvegesre pirult hozzáadom a megtisztított, apró kockákra vágott májat. Néhány percen keresztül sütöm, de vigyázok, hogy ne süljön át teljesen. Sózom, borsozom, hozzáadom a tárkonyt és összekeverem a főtt rizzsel.
A padlizsánt kettévágom és kanállal üreget vájok a belsejébe, majd megtöltöm a májas rizzsel. Fél óra alatt 180 fokon készre sütöm.

A joghurtot enyhén sózom és hozzákeverem a választott zöldfűszert.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sült oldalas sütőtökkel

Sült oldalas sütőtökkel

Szinte szégyellem receptnek hívni, inkább praktika vagy ötlet, de én titkon áldásnak hívom az időtakarékossága miatt.
Savanyított belsőség leves

Savanyított belsőség leves

Különleges, hagyományos recept, a cigány konyhára jellemző belsőségek használatára mutat egy izgalmas alternatívát a savanyított, rizzsel készült leves.
Narancsos lencsesaláta

Narancsos lencsesaláta

Nemcsak újévkor nagy kedvenc a lencse, egész évben szívesen készítem. Rendkívül sokféle módon variálható: a lencsefőzeléken túl a lehetőségek száma végtelen. Készíthetjük hússal, vagy anélkül, hagyományosan, vagy ahogy most, kicsit másképp.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.