
Májjal töltött padlizsán és zöldfűszeres joghurt
A közkedvelt muszaka roma verziója: rizses csirkemájjal töltve. Zöldfűszeres joghurttal a tökéletes ebéd!
2016. február 2.
Hozzávalók
2 adag- 1 nagy padlizsán
- 25 dkg szív nélküli csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg rizs
- natúr joghurt
- 1 csokor petrezselyem/kapor
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk tárkony
- só
- bors
Elkészítés
A rizst megfőzöm, hagyom kicsit hűlni.
A zsiradékon megpirítom az apró kockákra vágott hagymát, amint üvegesre pirult hozzáadom a megtisztított, apró kockákra vágott májat. Néhány percen keresztül sütöm, de vigyázok, hogy ne süljön át teljesen. Sózom, borsozom, hozzáadom a tárkonyt és összekeverem a főtt rizzsel.
A padlizsánt kettévágom és kanállal üreget vájok a belsejébe, majd megtöltöm a májas rizzsel. Fél óra alatt 180 fokon készre sütöm.
A joghurtot enyhén sózom és hozzákeverem a választott zöldfűszert.
Megosztom barátaimmal
