Magyaros panna cotta tejföllel és téli gyümölccsel

Hozzávalók
- 4 lapzselatin
- 4 dl tejszín
- 4 dl tejföl
- 1/2 mokkáskanál só
- 5 dkg Koronás kristálycukor
- 1 vaníliarúd
- 2 ek méz
- 1 zöld alma
- 1 piros alma
- 1 birsalma
- 1 narancs
- méz
- vaj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
A tejfölt kikeverjük a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével.
A tejszínt közben felmelegítjük, hozzáadunk egy csipet sót, és alacsony hőmérsékleten beletesszük az előzőleg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat.
Elkeverjük, majd amikor a zselatinlapok feloldódtak, folyamatos kevergetve a tejfölhöz adjuk . A még folyékony panna cottát kancsóból a pohárkákba adagoljuk, és legkevesebb 4 órára hűtőbe tesszük.
Karamellizált gyümölcs: A vajat és mézet egy serpenyőben összeolvasztjuk. Amikor egy kicsit karamellizálódott, ráhalmozzuk a felkockázott gyümölcsöket. Csak akkor keverjük meg, amikor az alma már levet enged. Reszelt narancshéjjal fűszerezzük.