
Magvas gyümölcskenyér - Koronás Sütipédia recept (x)
A gyümölcskenyér az összes hozzávalóból a legjobbat hozza ki. Ráadásul sokáig eláll, rájárhatunk.
2015. december 16.
Hozzávalók
- 120 g liszt
- 0,25 teáskanál szódabikarbóna
- 0,25 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál só
- 100 g mazsola
- 100 g kandírozott narancshéj
- 100 g kandírozott gyümölcs
- 160 g hántolatlan mandula durvára törve
- 160 g dió durvára törve
- 85 g Koronás Aranybarna Cukor
- 3 db tojás
- 60 ml frissen facsart narancslé
Elkészítés
Először keverjük össze egy tálban a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót.
Keverjük hozzá az apróra vágott kandírozott és aszalt gyümölcsöket, majd a durvára tört diókat is. Egy másik tálban habosítsuk fel az egész tojásokat a cukorral. Ha a tojások felverődtek, keverjük el benne a narancslevet, majd az egészet keverjük a lisztes részhez.
Ha jól összekevertük, egy teflonos vagy kivajazott-lisztezett gyümölcskenyér formába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük légkeverés nélkül. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, utána szeleteljük.
Megosztom barátaimmal