Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Madártej

Adásban volt: 2015. augusztus 22.
Hűsítő madártej forró nyári reggelekre.
2016. július 24.

Hozzávalók

  • 2 liter tej
  • 10 tojás
  • 2 vaníliarúd
  • cukor

Elkészítés

A tejet feltesszük a tűzre. Beletesszük a vaníliát. A tojásfehérjét felverjük, adunk hozzá cukrot, sót. Amikor a tej gyöngyözni kezd, a keményre vert tojásfehérjéből egy-egy kanálnyit teszünk az edénybe, és fél-fél percig főzzük, majd kivesszük a kis “felhőket”. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. Félretesszük a nokedliket. A tojássárgáját is felverjük, cukrozzuk. A forró tejből kimerünk egy keveset, avval elkeverjük, majd lassan visszacsorgatjuk. Ekkor már nem tesszük vissza a tűzre. Jól behűtjük. A nokedlikra készíthetünk karamell csorgatást. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.