Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Madártej

Adásban volt: 2015. augusztus 22.
Hűsítő madártej forró nyári reggelekre.
2016. július 24.

Hozzávalók

  • 2 liter tej
  • 10 tojás
  • 2 vaníliarúd
  • cukor

Elkészítés

A tejet feltesszük a tűzre. Beletesszük a vaníliát. A tojásfehérjét felverjük, adunk hozzá cukrot, sót. Amikor a tej gyöngyözni kezd, a keményre vert tojásfehérjéből egy-egy kanálnyit teszünk az edénybe, és fél-fél percig főzzük, majd kivesszük a kis “felhőket”. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy. Félretesszük a nokedliket. A tojássárgáját is felverjük, cukrozzuk. A forró tejből kimerünk egy keveset, avval elkeverjük, majd lassan visszacsorgatjuk. Ekkor már nem tesszük vissza a tűzre. Jól behűtjük. A nokedlikra készíthetünk karamell csorgatást. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Tóth Zsófi

Tóth Zsófi receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!