Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

"Ludaskása" csirkéből és alaplé csirkeszárnyból

Adásban volt: 2016. március 23.
A recepthez tartozó videó
Pénztárcakímélő, mégis kiadós vacsora: csirkeszárnyas rizottó zöldborsóval.
2016. március 26.

Hozzávalók

  • 4 db csirkeszárny
  • 25 dkg csirkemáj
  • 50 dkg rizs
  • 1 liter alaplé
  • fél fej vöröshagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg kemény sajt
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj

  • bors
  • petrezselyem
  • kakukkfű

Elkészítés

A csirkeszárny végeit levagdossuk és egy lábosba tesszük, majd hideg vízzel felengedjük. Ha van fartő, azt is adjuk hozzá. Az otthon található zöldségeket is tegyük a főzővízbe: sárgarépa, zeller, fehérrépa, gomba, karalábé és fokhagyma. 1 órán keresztül gyöngyözve főzzük és leszedjük a habját.

A fél fej vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Pár perc után hozzáadjuk a kettévágott csirkeszárnyakat és a hőmérsékletet feljebb véve kissé lepirítjuk. Sózzuk, lejjebb vesszük a hőt és fedő alatt 40 percig pároljuk tovább.
Hozzáadjuk a rizst és jól átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet, a rizst puhára főzzük.
Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a csirkemájat is. Legvégül pedig a zöldborsót adjuk hozzá.

Ha kész, levesszük a tűzről belekeverjük a reszelt sajtot és a vajat

Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Ludaskása Rosenstein módra

Ludaskása Rosenstein módra

Rosenstein Tibor és Róbert. Apa és fia, a Rosenstein étterem tulajdonosai. Tibor első generációs vendéglátó a családjában, meggyőződése, hogy kell a vehemencia és a temperamentum a konyhába is. Talán ennek is köszönhető, hogy idén az év vendéglőse lett. Fia, Róbert szeretné tovább vinni és fejleszteni mindazt, amit édesapja megteremtett. Szereti, ha egy étel egyszerű, könnyen befogadható, a tálalás pedig letisztult és kifinomult. Az idén harmadik születésnapját ünneplő GoodFood magazinban, egy igazi, hamisítatlan zsidó fogást készítettek.
Gyorstalpaló a tökéletes rizottóhoz

Gyorstalpaló a tökéletes rizottóhoz

Pataky Péter három rizottón keresztül mutatja be, hogy hogyan tudjuk elérni a híres krémes, de egyúttal harapható állagot, amin sokan elbuknak, amikor rizottót készítenek. Ezzel a módszerrel tökéletesre készül a rizs – a kiegészítők pedig mindenkinek a fantáziájára vannak bízva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?