"Ludaskása" csirkéből és alaplé csirkeszárnyból

Hozzávalók
- 4 db csirkeszárny
- 25 dkg csirkemáj
- 50 dkg rizs
- 1 liter alaplé
- fél fej vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg kemény sajt
- 10 dkg vaj
- olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem
- kakukkfű
Elkészítés
A csirkeszárny végeit levagdossuk és egy lábosba tesszük, majd hideg vízzel felengedjük. Ha van fartő, azt is adjuk hozzá. Az otthon található zöldségeket is tegyük a főzővízbe: sárgarépa, zeller, fehérrépa, gomba, karalábé és fokhagyma. 1 órán keresztül gyöngyözve főzzük és leszedjük a habját.
A fél fej vöröshagymát egészen apró kockákra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Pár perc után hozzáadjuk a kettévágott csirkeszárnyakat és a hőmérsékletet feljebb véve kissé lepirítjuk. Sózzuk, lejjebb vesszük a hőt és fedő alatt 40 percig pároljuk tovább.
Hozzáadjuk a rizst és jól átforgatjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha elpárolgott folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet, a rizst puhára főzzük.
Mikor már majdnem kész hozzáadjuk a csirkemájat is. Legvégül pedig a zöldborsót adjuk hozzá.
Ha kész, levesszük a tűzről belekeverjük a reszelt sajtot és a vajat
Friss zöldfűszerrel megszórva tálaljuk.
