
Lisztmentes túrós-szilvás pite
Eredetileg annyi volt a fejemben, hogy túrós-szilvás sütit szeretnék készíteni. Aztán ahogy kevertem ki a tésztát, beugrott, hogy ebből bizony ki fogom hagyni a lisztet. Így a gluténérzékenyeknek is kedvez a recept, alacsonyabb a kalóriatartalma, nem utolsó sorban pedig extra könnyű, habos sütit fogtok majd kivenni a sütőből. Egy fontos: hagyjátok jól kihűlni, csak ezt követően szeleteljétek fel.
Hozzávalók
6 nagyobb szelethez- 50 dkg túró (akár zsírszegényből is készülhet)
- 4 tojás
- 10 dkg cukor (nyugodtan cserélhető édesítőszerre, nyírfacukorra)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- fél citrom (bio) lereszelt héja
- 20 dkg görög joghurt
- 20 dkg szilva
Elkészítés
A túrót áttörjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük.
A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, a vaníliamagokkal, a citromhéjjal, az áttört túróval és a görög joghurttal. Végül óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A masszát nagyobb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (ne legyen túl magas!).
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felcsíkozzuk. A gyümölcscikkekkel kirakjuk a sütemény tetejét, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45-55 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak ezt követően szeleteljük fel.