Lisztmentes, mandulás csokoládétorta

Hozzávalók
10 szelet- 10 dkg quinoa
- 4 tojás, szétválasztva
- 1 dl tej
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg nádcukor
- 10 dkg holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- só
- 15 dkg darált mandula
- Máz:
- 5 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál forró víz
- mandulaforgács
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A quionát alaposan átöblítjük, majd háromszoros mennyiségű vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Összekeverjük a tojások sárgájával, a tejjel és az olvasztott vajjal, krémszerű masszát kapunk. (Ha nem kapun quinoát, kölessel helyettesíthetjük.) Egy nagy keverőtálban összekeverjük a nádcukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót és a darált mandulát. Összekeverjük a quinoa pasztával. A tojások fehérjét felverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába töltjük, majd 40 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kissé lehűtjük, és közben elkészítjük a mázat: összekeverjük a kakaóport a porcukorral, majd az olvasztott vajjal és a forró vízzel. Sűrű, fényes masszát kapunk, ezt ráöntjük a tortára, igen hamar megdermed. Mandulaforgáccsal, vagy gyümölcsökkel díszítjük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot, vagy vaníliafagylaltot.