Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lisztmentes, mandulás csokoládétorta

Adásban volt: 2014. szeptember 29.
A recepthez tartozó videó
Hibátlan csokoládétorta, mandulával, kezdőknek is, ráadásul lisztmentesen, hogy minél többen fogyaszthassák. A következő születésnapi tortán nem kell sokat gondolkodni!
2015. szeptember 13.

Hozzávalók

10 szelet
  • 10 dkg quinoa
  • 4 tojás, szétválasztva
  • 1 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg nádcukor
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor

  • 15 dkg darált mandula
  • Máz:
  • 5 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál forró víz
  • mandulaforgács

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A quionát alaposan átöblítjük, majd háromszoros mennyiségű vízben, kb. 15 perc alatt megfőzzük.
Összekeverjük a tojások sárgájával, a tejjel és az olvasztott vajjal, krémszerű masszát kapunk. (Ha nem kapun quinoát, kölessel helyettesíthetjük.) Egy nagy keverőtálban összekeverjük a nádcukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót és a darált mandulát. Összekeverjük a quinoa pasztával. A tojások fehérjét felverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Kivajazott, sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába töltjük, majd 40 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kissé lehűtjük, és közben elkészítjük a mázat: összekeverjük a kakaóport a porcukorral, majd az olvasztott vajjal és a forró vízzel. Sűrű, fényes masszát kapunk, ezt ráöntjük a tortára, igen hamar megdermed. Mandulaforgáccsal, vagy gyümölcsökkel díszítjük. Kínálhatunk mellé tejszínhabot, vagy vaníliafagylaltot.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

New Orleans-i fokhagymaleves

New Orleans-i fokhagymaleves

Kocsis Tibor, mikor éppen nem énekel, gyakran főz. De nem volt ez mindig így. Mikor elköltözött otthonról, és hiányoztak a hazai ízek, az élet rákényszerítette, hogy szépen apránként elsajátítsa maga is elkészíteni az ismert fogásokat.
Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Fűszeres, padlizsános marharagu jázminrizzsel

Perzsa ízek dominálnak ebben a fűszeres marharaguban, melyhez joghurtos uborkasalátát és natúr jázminrizst készítettünk.

Gluténmentes máktorta

Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.