Lisztementes csokitorta

Hozzávalók
- 6 tojás
- 30 dkg 60-70 % -os keserű csokoládé
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- csipet só
- reszelt tonkabab
Elkészítés
A vajat és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből habverővel kemény habot verünk, és félidőben hozzáadjuk a cukrot. A tojás sárgájába kerül a cukor másik fele. Ezután a felolvadt csokoládés vajat hozzákeverjük a tojássárgájához és egy csipet sóval és reszelt tonkababbal ízesítjük. Spatula segítségével hozzákeverjük a tojásfehérje 1/3-át a csokimasszához, majd a csokimasszát átöntjük a felvert tojásfehérjéhez, és óvatosan átforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab. Ezután sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Végül 3-4 órát pihenni hagyjuk, majd tejszínhabbal kínáljuk.
A recept eredetileg Mautner Zsófi: Főzőiskola című kötetében jelent meg.