Petrezselymes lilakáposztaleves
Adásban volt: 2015. február 12.
A recepthez tartozó videó

Különleges íz- és színvilágú krémleves. Kicsit édes, kicsit savanykás és nagyon lila.
2016. január 24.
Hozzávalók
4 adag- 1 fej lila káposzta
- 1 zöldalma
- 1 vöröshagyma
- méz
- almaecet
- 8 dl alaplé
- olívaolaj
- mogyoró
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, közben megsózzuk. A meghámozott zöldalma felét lereszeljük és a hagymára szórjuk. A minél kisebbre aprított lilakáposztát forró olajon, serpenyőben megpirítjuk, amikor karamellizálódott, az almás-hagymás keverékhez adjuk, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés mézet csurgatunk bele. Fedő alatt, 20-30 percig főzzük.
Mikor a káposzta teljesen puhára főtt, turmixoljuk. Almaecettel ízesítjük.
A zöldalma másik felét héjastól felkockázzuk, és forró serpenyőben, egy kevés olajon és mézen átforgatjuk.
A levest az almakockákkal, aprított pirított mogyoróval és petrezselyemmel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal