Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Petrezselymes lilakáposztaleves

Adásban volt: 2015. február 12.
A recepthez tartozó videó
Különleges íz- és színvilágú krémleves. Kicsit édes, kicsit savanykás és nagyon lila.
2016. január 24.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 zöldalma
  • 1 vöröshagyma
  • méz
  • almaecet
  • 8 dl alaplé
  • olívaolaj
  • mogyoró
  • petrezselyem

  • bors

Elkészítés

A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre dinszteljük, közben megsózzuk. A meghámozott zöldalma felét lereszeljük és a hagymára szórjuk. A minél kisebbre aprított lilakáposztát forró olajon, serpenyőben megpirítjuk, amikor karamellizálódott, az almás-hagymás keverékhez adjuk, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés mézet csurgatunk bele. Fedő alatt, 20-30 percig főzzük.
Mikor a káposzta teljesen puhára főtt, turmixoljuk. Almaecettel ízesítjük.

A zöldalma másik felét héjastól felkockázzuk, és forró serpenyőben, egy kevés olajon és mézen átforgatjuk.
A levest az almakockákkal, aprított pirított mogyoróval és petrezselyemmel tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Birsalmás töltött kacsamell, vörösboros lila káposztával

Kiváló ünnepi fogás a birsalmával töltött kacsamell lila káposztával.
Mindörökké káposzta

Mindörökké káposzta

A káposztát nem becsüljük eléggé, pedig ez az a növény, amiből majdnem egész évben van friss, nem drága és nagyszerű beltartalmi értékekkel bír. Mindezek különösen igazak, ha a káposztafélék teljes családját beköltöztetjük a konyhánkba.
Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Lila káposzta saláta kéksajttal és körtével

Káposztasaláta, ami bármilyen ételnek méltó kísérője lehet. Készítsünk mellé egészben sült szűzpecsenyét!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.