Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lilahagymás paradicsomsaláta

Adásban volt: 2014. szeptember 2.
A recepthez tartozó videó
Pillanatok alatt elkészíthető paradicsomsaláta bazsalikommal, lilahagymával.
2016. június 10.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 6 szem paradicsom
  • friss bazsalikom
  • 2 lila hagyma
  • 1-2 ek ecet
  • 1 ek porcukor
  • olívaolaj
  • 1 tk só

Elkészítés

Egy paradicsom kivételével az összes paradicsomot felkarikázzuk, majd egy lapos tányérra körberakjuk.
A lilahagymákat vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk porcukorral, ecettel, és sóval.
Egy befőttes üvegbe kanalazzuk a megmaradt paradicsom belsejét, hozzáadunk egy csipet sót, 3 evőkanál olívaolajat és egy kevés frissen őrölt borsot, majd rácsavarjuk az üvegre a tetejét és jól összerázzuk. Az elkészült öntetet rákanalazzuk a felkarikázott paradicsomszeletekre, tetejére tesszük az ecetes-porcukros lilahagymát, majd erre pár levél friss bazsalikomot és tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.
Édes maceszgombóc

Édes maceszgombóc

A levesbetétek sztárja, a maceszgombóc nem csak a húslevest teszi teljessé, de érdemes édesen is kipróbálni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.