Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karamellizált lilahagymás és olajbogyós leveles tészta

Adásban volt: 2015. február 6.
A recepthez tartozó videó
Gyors, egyszerűen elkészíthető és látványos vendégváró, télire, első rész.
2016. január 24.

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • kakukkfű
  • 1 csomag leveles tészta
  • 80 dkg lila hagyma
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • olívabogyó
  • 1 üveg szardella

Elkészítés

A hagymát vaj és olívaolaj keverékén, legalább fél órán keresztül karamellizáljuk. Sózzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Belefektetjük a kinyújtott leveles tésztát, és egy éles késsel körbevágjuk, keretet rajzolunk a tésztára. A kereten belülre halmozzuk a lila hagymát, a halakat is rátesszük, majd fekete olajbogyóval és kakukkfűvel díszítjük. A tészta szélét felvert tojással megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készül el. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szalonnás rántotta Csonka Pici módra

Szalonnás rántotta Csonka Pici módra

A énekes-színész saját bevallása szerint, nem egy őstehetség a konyhában, de ahogy a Vacsoracsatában is bebizonyította, receptből bármit elkészít. Reggelire kiadós, szalonnás rántottával kényezteti magát.
Gyors vendégvárók

Gyors vendégvárók

Marinált olívabogyó, tonhal pástétom, kecskesajtos, körtés bagett. Nincs az a vendégség, amin ezekkel ne aratnánk sikert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.