Lencsés rizs
Adásban volt: 2014. október 9.
A recepthez tartozó videó

Köretnek, de vegetáriánus egytálételnek is kiváló ez a közel-keleti ihletésű, fűszeres, lencsés rizs.
2015. december 2.
Hozzávalók
- 25 dkg basmati rizs
- 15 dkg lencse
- friss gyömbér
- fél tk kurkuma
- fél tk római kömény
- fél tk őrölt szegfűbors
- negyed tk fahéj
- fél tk koriander
- 3-4 ek ropogós hagyma
- só
Elkészítés
Egy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a fűszereket: kurkuma, gyömbér, római kömény, szegfűbors, koriander, fahéj. Kavargatni kezdjük, pár percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a rizs, és jól elkeverjük a fűszerekkel, majd az előfőzött (15 percig főztük, lobogó vízben) lencse. A lencsével is jól átforgatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Körülbelül 15-20 percet kell főzni, ekkor még nem lesz teljesen puha a rizs. Levesszük a tűzről, tiszta konyharuhával lefedjük, rátesszük az edény fedőjét, 15 percig hagyjuk állni. Legvégül megszórjuk a ropogós hagymával, és összekeverjük.
Megosztom barátaimmal