
Lecsós oldalaspörkölt nokedlivel
Igazi legényfogó étel: kiadós, laktató és egyáltalán nem könnyű de nyári fogás. Ha egy roma férfit ezzel vár haza a párja, az biztos, hogy dicséretet kap.
2016. július 23.
Hozzávalók
- 1,5 kg oldalas
- 70 dkg fehérhúsú zöldpaprika+1 csípős
- 4 nagy fej hagyma
- 30 dkg paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- zsír
- só
- bors
- Nokedlihez:
- 6 tojás
- 1 kg liszt
- annyi langyos víz, amennyit felvesz
- só
Elkészítés
Kevés zsírom, közepes lángon elkezdem párolni a felkockázott hagymát, majd hozzáadom a felszeletelt paprikát. Amint elkezd összeesni, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a pirospaprikát.
Néhány perc múlva, a csontok mentén felvágott oldalas is csatlakozik hozzájuk. Sózom, borsozom és lefedve kb. 2,5-3 óra alatt, nagyon lassú tűzön puhára főzöm.
A nokedlihez egy tálban összekeverem a felvert tojásokat egy teáskanál sóval, a liszttel és annyi vízzel amennyit felvesz (ez a liszttől is függ). Lobogva forró vízbe szaggatom, tetszés szerint nokedliszaggatóval vagy deszkáról, késsel. Amint feljön a víz tetejére, leszűröm.
Megosztom barátaimmal
