Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsó gazpacho

Adásban volt: 2015. július 6.
A recepthez tartozó videó
A spanyol gazpacho magyar változata, kicsivel több fokhagymával és sok-sok paprikával. Az eredmény egy ugyanolyan frissítő nyári leves, mintha a spanyol tengerparton ennénk.
2016. június 12.

Hozzávalók

  • 2-3 db színes paprika
  • 3 db paradicsom
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kk só
  • bors
  • zöldfűszerek
  • kevés fehérborecet

Elkészítés

A vöröshagymát és a paradicsomot félbe vágjuk, ha szükséges kivághatjuk a csumáját is. A paprikákat felcsíkozzuk, és a fokhagymával együtt az össze zöldséget beletesszük egy turmixgépbe. Összeturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és az újabb turmixolás közben, hozzáadjuk az olívaolajat is.
Pár csepp fehérborecettel ízesítjük.
Végül az egészet átnyomkodjuk egy szűrőn, hogy a zöldségmagok és a héjak ne kerüljenek bele.

Jól behűtve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Görögdinnyés gazpacho

Görögdinnyés gazpacho

A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.

Hideg paradicsomos gazpacho (Salmorejo)

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.