Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lecsó gazpacho

Adásban volt: 2015. július 6.
A recepthez tartozó videó
A spanyol gazpacho magyar változata, kicsivel több fokhagymával és sok-sok paprikával. Az eredmény egy ugyanolyan frissítő nyári leves, mintha a spanyol tengerparton ennénk.
2016. június 12.

Hozzávalók

  • 2-3 db színes paprika
  • 3 db paradicsom
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kk só
  • bors
  • zöldfűszerek
  • kevés fehérborecet

Elkészítés

A vöröshagymát és a paradicsomot félbe vágjuk, ha szükséges kivághatjuk a csumáját is. A paprikákat felcsíkozzuk, és a fokhagymával együtt az össze zöldséget beletesszük egy turmixgépbe. Összeturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és az újabb turmixolás közben, hozzáadjuk az olívaolajat is.
Pár csepp fehérborecettel ízesítjük.
Végül az egészet átnyomkodjuk egy szűrőn, hogy a zöldségmagok és a héjak ne kerüljenek bele.

Jól behűtve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Görögdinnyés gazpacho

Görögdinnyés gazpacho

A klasszikus hideg paradicsomleves izgalmas változata görögdinnyével, bazsalikommal.

Hideg paradicsomos gazpacho (Salmorejo)

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!