Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lebbencsleves

Az ősz kérlelhetetlenül a nyakunkon van, ilyenkor pedig jól esik a testet-lelket melengető leves. A lebbencsleves a szegény konyha jellegzetes étele, szépsége pont az egyszerűségében rejlik. Egyetlen dologra fordítsunk kiemelt figyelmet: az alapanyagok minősége: saját házi tésztámat használtam, nagyon jó minőségű paprikát és szalonnát.
2015. október 13.

Hozzávalók

  • 10 dkg jó minőségű tokaszalonna
  • 1 tojás, ha lehet tanyasi
  • 15 dkg finomliszt, illetve amennyit felvesz a tojás
  • 1 ek házi pirospaprika
  • 4-5 szem burgonya
  • 1,5 liter alaplé.

Elkészítés

Tészta

Először ezt készítem el, mert jót tesz neki, ha egy kicsit szárad: egy tojáshoz egy evőkanál vizet keverek, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy masszív, homogén, de nyújtható tésztát kapjak. Ez függ a liszt minőségétől is, de kb. 15 dekát vesz fel.
Kiterítve hagyom száradni egy órát a vékonyra kinyújtott tésztát.

Leves

Ezt követően apróbb kockákra vágom a tokaszalonnát, amint kieresztette a zsír nagyobb részét, beleteszem a feldarabolt tésztát és addig pirítom, amíg meg nem barnul. Ezt követően hozzáadom a feldarabolt krumplit és a paprikát, még néhány percig pirítom, majd felöntöm az alaplével. Amint megfőtt a krumpli, kész a leves.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
Fordított paradicsomos pite

Fordított paradicsomos pite

A tarte tatint sós változata, napérlelte paradicsommal és házi készítésű tésztával. Grillezett húsok, halak, sajtok mellé köretként, de akár magában is tökéletes fogás.
Körtés-tökös pite

Körtés-tökös pite

Ha ősz, akkor tök. Tök sósan, tök édesen, de a krémlevest már mindenki unja, csak úgy simán bedobni a sütőbe meg tök snassz. Mit kezdjünk hát a tökkel? Először is süssünk belőle pitét: körtével, fahéjjal, dióval és roppanós tésztával, örüljünk a fűszeres süti illatnak és élvezzük az utolsó őszi napsugarakat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.