Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Lazacos-spenótos quiche

Átjönnek a barátok vacsorára? Ne aggódj, ezzel a könnyű recepttel mindenkit elkápráztathatsz!
2016. augusztus 8.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 100g Philadelphia krémsajt (vagy ehhez hasonló tejszínes krémsajt)
  • 3 tojás
  • 2.5 evőkanál tejföl
  • 10-12 friss spenótlevél (esetleg fagyasztott)
  • ½ citrom
  • maroknyi apróra vágott kapor vagy petrezselyem
  • 150g lazac, felvágva
  • 150g reszelt sajt
  • kapribogyó
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

1.Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra

2. A leveles tésztával béleljünk ki egy fodros szélű sütőformát. Vágjuk le a kilógó részeket és villával szúrkáljuk meg a tésztát.

3. Kenjünk be a tésztát vékonyan a krémsajttal, majd a sajtos rétegre helyezzük rá a megmosott, lecsöpögtetett és felvágott spenót leveleket.

4. Egy tálban verjük fel a tojásokat, és keverjük hozzá a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre a keveréket.

5. Vágjuk apróra a friss fűszernövényt, és reszeljük le a sajtot.

6. Vágjuk fel a lazacot falatnyi darabokra, és tegyük rá a spenótra. (Egy pár darabot tegyünk félre a lazacból.) A citrom levével finoman öntözzük meg, majd öntsük rá a tojásos keveréket.

7. Szórjuk rá az apróra vágott kaprot vagy petrezselymet, majd fedjük be a reszelt sajttal. Végül tegyük a tetejére a korábban félrerakott néhány lazac falatot.

8. Tegyük a sütőbe 15-17 percre, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt teljesen megolvad.

Melegen tálaljuk.

Megjegyzés a spenóthoz: a legjobb, ha friss spenótot használunk ehhez a recepthez. Előfordulhat azonban, hogy olyan évszakban készítjük az ételt, amikor a friss változat nem elérhető. Ha mirelit spenótot használunk, melegítsük fel az összefagyott spenót golyókat, és az így kapott leveleket használjuk a pitéhez.

Forrás: becomingmadame.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lilahagymás quiche

Lilahagymás quiche

Quiche, vagyis töltött pite, francia módra. Ezúttal lilahagymával. Akár egy gyors ötlet vendégségre, de gazdag levesek után vagy álmos délutánokra is tökéletes.
Sütőtökös-körtés quiche

Sütőtökös-körtés quiche

Késő őszi zöldséges-gyümölcsös pite, ha megéheznénk reggeli és ebéd között. De ünnepi vendégvárásra is tökéletes.
Paprikás csirke quiche

Paprikás csirke quiche

Sokszor beszéltünk már arról, hogy nálunk, romáknál nagy hangsúlyt kapnak az ünnepek, emellett a hétköznapok gyakran nagyon puritán módon zajlanak. Nevezhetjük nevén a gyereket: szegénység van. 2 főre főzünk 1000 forintból. Pazar receptek, hóvégi költségekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!