
Lazacos-spenótos quiche
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 100g Philadelphia krémsajt (vagy ehhez hasonló tejszínes krémsajt)
- 3 tojás
- 2.5 evőkanál tejföl
- 10-12 friss spenótlevél (esetleg fagyasztott)
- ½ citrom
- maroknyi apróra vágott kapor vagy petrezselyem
- 150g lazac, felvágva
- 150g reszelt sajt
- kapribogyó
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
1.Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra
2. A leveles tésztával béleljünk ki egy fodros szélű sütőformát. Vágjuk le a kilógó részeket és villával szúrkáljuk meg a tésztát.
3. Kenjünk be a tésztát vékonyan a krémsajttal, majd a sajtos rétegre helyezzük rá a megmosott, lecsöpögtetett és felvágott spenót leveleket.
4. Egy tálban verjük fel a tojásokat, és keverjük hozzá a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre a keveréket.
5. Vágjuk apróra a friss fűszernövényt, és reszeljük le a sajtot.
6. Vágjuk fel a lazacot falatnyi darabokra, és tegyük rá a spenótra. (Egy pár darabot tegyünk félre a lazacból.) A citrom levével finoman öntözzük meg, majd öntsük rá a tojásos keveréket.
7. Szórjuk rá az apróra vágott kaprot vagy petrezselymet, majd fedjük be a reszelt sajttal. Végül tegyük a tetejére a korábban félrerakott néhány lazac falatot.
8. Tegyük a sütőbe 15-17 percre, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt teljesen megolvad.
Melegen tálaljuk.
Megjegyzés a spenóthoz: a legjobb, ha friss spenótot használunk ehhez a recepthez. Előfordulhat azonban, hogy olyan évszakban készítjük az ételt, amikor a friss változat nem elérhető. Ha mirelit spenótot használunk, melegítsük fel az összefagyott spenót golyókat, és az így kapott leveleket használjuk a pitéhez.
Forrás: becomingmadame.com