Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazacos frittata

Adásban volt: 2013. november 27.
A recepthez tartozó videó
Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
2015. október 21.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 8 tojás
  • 15-20 dkg lazacfilé

  • bors
  • olaj
  • 1 csokor kapor
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 citrom

Elkészítés

A lazacot sózzuk, borsozzuk, és olajjal vékonyan bekenjük. Forró serpenyőben, pár csepp olajon kisütjük: a bőrős felén kezdjük, majd megfordítjuk.

A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és kézi habverővel habosra keverjük. A friss kaprot felaprítjuk, a tojáshoz keverjük, és citromhéjat reszelünk bele. Az elősütött lazacot villával falatokra bontjuk, ugyancsak a tojáshoz keverjük, végül a reszelt sajt felét is beleforgatjuk. A masszát egy kiolajozott tortaformába öntjük, és megszórjuk a sajt másik felével. 190-200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lazacos frittata

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

A frittata az olaszok omlettje. Ez a zöldborsós, cukkinis változat, akár egy kiadós reggeli, de salátával könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.