Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lazacos frittata

Adásban volt: 2013. november 27.
A recepthez tartozó videó
Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
2015. október 21.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 8 tojás
  • 15-20 dkg lazacfilé

  • bors
  • olaj
  • 1 csokor kapor
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 citrom

Elkészítés

A lazacot sózzuk, borsozzuk, és olajjal vékonyan bekenjük. Forró serpenyőben, pár csepp olajon kisütjük: a bőrős felén kezdjük, majd megfordítjuk.

A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és kézi habverővel habosra keverjük. A friss kaprot felaprítjuk, a tojáshoz keverjük, és citromhéjat reszelünk bele. Az elősütött lazacot villával falatokra bontjuk, ugyancsak a tojáshoz keverjük, végül a reszelt sajt felét is beleforgatjuk. A masszát egy kiolajozott tortaformába öntjük, és megszórjuk a sajt másik felével. 190-200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lazacos frittata

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

Zöldborsós sütőben sült omlett (frittata)

A frittata az olaszok omlettje. Ez a zöldborsós, cukkinis változat, akár egy kiadós reggeli, de salátával könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.