Lazacos frittata
Adásban volt: 2013. november 27.
A recepthez tartozó videó

Nem kell sokkal korábban kelni a többieknél, hogy elkészíthessük reggelire ezt a csodálatos lazacos omlettet.
2015. október 21.
Hozzávalók
2-4 adag- 8 tojás
- 15-20 dkg lazacfilé
- só
- bors
- olaj
- 1 csokor kapor
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 citrom
Elkészítés
A lazacot sózzuk, borsozzuk, és olajjal vékonyan bekenjük. Forró serpenyőben, pár csepp olajon kisütjük: a bőrős felén kezdjük, majd megfordítjuk.
A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és kézi habverővel habosra keverjük. A friss kaprot felaprítjuk, a tojáshoz keverjük, és citromhéjat reszelünk bele. Az elősütött lazacot villával falatokra bontjuk, ugyancsak a tojáshoz keverjük, végül a reszelt sajt felét is beleforgatjuk. A masszát egy kiolajozott tortaformába öntjük, és megszórjuk a sajt másik felével. 190-200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
Megosztom barátaimmal