Lazac kaliforniai paprikával és gyömbérrel, spenótos zöldborsóval

Hozzávalók
- 30 dkg lazacfilé
- só
- bors
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db chilipaprika
- 5 cm-es friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés szezámolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek rizsecet
- 1 tk barna cukor
- 1 db lime
- Spenótos zöldborsó:
- 45 dkg zöldborsó
- 2,5 dl kókusztej
- 20 dkg spenót
- só
- bors
- 1 tk curry paszta
- 1 csokor újhagyma
- olívaolaj
Elkészítés
Lazac kaliforniai paprikával, gyömbérrel
A lazacot nagyjából 5 cm-es kockákra felvágjuk, meglocsoljuk kevés szezámolajjal és megszórjuk pici sóval és frissen őrölt borssal.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük és 200 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
A gyömbért és a fokhagymát egy olívaolajos serpenyőbe reszeljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát és a chilipaprikát is. Meglocsoljuk szójaszósszal, rizsecettel és belereszeljük a zöldcitrom héját.
Spenótos zöldborsó
Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olívaolajon, serpenyőben megfuttatjuk és hozzáadjuk a currypasztát.
Felöntjük a kókusztejjel, beleszórjuk a zöldborsót.
Az alaposan átmosott spenót leveleket nagyobb darabokra vágjuk és ezt is beletesszük a serpenyőbe.Pár perc alatt megfonnyasztjuk.
