Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Laposhal mandulabundában

2016. szeptember 8.

Hozzávalók

6 személyre
  • 5 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál apró kockára vágott mogyoróhagyma
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 150g sózatlan vaj, hidegen, kockázva
  • 3 evőkanál friss snidling, apróra vágva
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 175g (6 szelet) laposhal
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gömbnyi sózatlan vaj
  • 4 evőkanál friss zsemlemorzsa
  • 75g blansírozott mandula, darálva
  • 1 evőkanál sózatlan vaj, megolvasztva
  • 1 tojás, finoman felverve

Elkészítés

1. Először a vajmártást készítjük el: Egy kis serpenyőben, közepes fokozaton, keverjük össze a bort, az ecetet, a hagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Főzzük, amíg a folyadék elpárolog. Keverjük hozzá a tejszínt, és főzzük, amíg a felére sűrűsödik. Csökkentsük a hőfokot.

2. Kockánként adjuk hozzá a 150g vajat. Mindig akkor tegyük bele a következő kockát, ha az előző már teljesen elolvadt. Ne hagyjuk felforrni.

3. Egy finom szűrőn keresztül szűrve öntsük a szószt egy hőálló tálba. Keverjük hozzá a snidlinget, a citromlevet, a sót és a borsot. Állítsuk a tálat meleg vízben, hogy melegen tartsuk a szószt.

4. Kapcsoljuk be a grill funkciót a sütőn. Mossuk le a halszeleteket, majd sózzuk, borsozzuk.

5. Egy nagy serpenyőben, közepes fokozaton kezdjük el összemelegíteni az olívaolajat és a vajgömböt. Süssük meg a halszeletek mindkét oldalát 2-3 percig, amíg enyhén megbarnul és átsül. Tálcára téve 5 percig hűtsük.

6. Egy kis tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a mandulát és az olvasztott vajat. Kenjük meg a halszeleteket tojással, és szórjuk meg a mandulás keverékkel.

7. Grillezzük a halszeleteket 1-2 percig, amíg megbarnulnak. Tálaláskor tegyünk a vajmártásból a hal mellé a tányérra.

 

Forrás: allrecipes.co.uk

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Halas, zöldséges rétes

Halas, zöldséges rétes

A kész réteslap nem szégyen, sőt az elfoglalt háziasszony legjobb barátja. Segítségével villámgyorsan varázsolhatunk egészséges és finom ételt a családi asztalra.
Házi halrudacskák

Házi halrudacskák

A legjobb házi halrudacskák, nemcsak gyerekeknek.
Zöldséges, halas paella

Zöldséges, halas paella

Wokos, ázsiai currys hal. Egészséges, könnyű és öröm ránézni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!