Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Adásban volt: 2013. november 5.
A recepthez tartozó videó
Ősszel sem fogyunk ki a vitaminokban gazdag összetevőkből! Csináljunk salátát főételnek, vagy akár köretnek.
2014. október 23.

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta (fodros ha van)
  • 1 csirkemellfilé
  • 15 dkg köles
  • 10 dkg kókuszchipsz
  • szójaszósz
  • citromlé
  • szezámolaj
  • méz
  • chili
  • gyömbér

Elkészítés

A kölest feltesszük főzni és kb. 20-25 perc alatt készre főzzük. A kelkáposztát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőt forróra hevítünk, egy kevés olívaolajon megpirítjuk a kelkáposztát, amit csak sózunk, borsozunk. A csirkemellet felkockázzuk, finoman sózzuk, borsozzuk, és egy forró serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk. A kókuszchipset egy száraz serpenyőben, zsiradék nélkül szintén megpirítjuk. Egy nagy tálban két evőkanál szójaszószt elkeverünk egy citrom levével, egy kevés mézzel, chilipaprikával, reszelt gyömbérrel és egy kevés szezámolajjal elkeverjük. Az elkészült öntetbe beletesszük az összes előkészített alapanyagot: a pirított kelkáposztát, a csirkét, a kölest és a kókuszchips felét, és átkeverjük. Tálaláskor a kókuszchips másik felét a tetejére szórjuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Ősszel sem fogyunk ki a vitaminokban gazdag összetevőkből! Csináljunk salátát főételnek, vagy akár köretnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!