
Kurkumás humusz
A lecsepegtetett csicseriborsót aprítóba vagy turmixgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a tahinit, a hámozott fokhagymát, a citromlevet, a római köményt, a kurkumát, ízlés szerint sót és 2 ek. csicseriborsó főzőlevet. Az egészet krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, további folyadékot adunk hozzá az aprítás során.
A homogénre turmixolt humuszt egy lapostányérra kenjük, majd meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk paprikával és friss aprított petrezselyemmel.
Ízlés szerint friss zöldséghasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk, de akár szendvicskrémként is használhatjuk.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 2 ek. tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 ml citromlé
- 1 ek. őrölt római kömény
- 1 ek. kurkuma
- himalája só
- 2 ek. csicseriborsó főző- vagy konzervlé
- 1 ek. olívaolaj
- őrölt paprika
- friss petrezselyem
Elkészítés
A lecsepegtetett csicseriborsót aprítóba vagy turmixgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a tahinit, a hámozott fokhagymát, a citromlevet, a római köményt, a kurkumát, ízlés szerint sót és 2 ek. csicseriborsó főzőlevet. Az egészet krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, további folyadékot adunk hozzá az aprítás során.
A homogénre turmixolt humuszt egy lapostányérra kenjük, majd meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk paprikával és friss aprított petrezselyemmel.
Ízlés szerint friss zöldséghasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk, de akár szendvicskrémként is használhatjuk.