Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kurkumás humusz

Humusz kis csavarral Gökler Kriszti konyhájából.
2019. január 10.

A lecsepegtetett csicseriborsót aprítóba vagy turmixgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a tahinit, a hámozott fokhagymát, a citromlevet, a római köményt, a kurkumát, ízlés szerint sót és 2 ek. csicseriborsó főzőlevet. Az egészet krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, további folyadékot adunk hozzá az aprítás során.

A homogénre turmixolt humuszt egy lapostányérra kenjük, majd meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk paprikával és friss aprított petrezselyemmel.

Ízlés szerint friss zöldséghasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk, de akár szendvicskrémként is használhatjuk.  

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 2 ek. tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 ml citromlé
  • 1 ek. őrölt római kömény
  • 1 ek. kurkuma
  • himalája só
  • 2 ek. csicseriborsó főző- vagy konzervlé
  • 1 ek. olívaolaj
  • őrölt paprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés

A lecsepegtetett csicseriborsót aprítóba vagy turmixgépbe öntjük, majd hozzáadjuk a tahinit, a hámozott fokhagymát, a citromlevet, a római köményt, a kurkumát, ízlés szerint sót és 2 ek. csicseriborsó főzőlevet. Az egészet krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, további folyadékot adunk hozzá az aprítás során.

A homogénre turmixolt humuszt egy lapostányérra kenjük, majd meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk paprikával és friss aprított petrezselyemmel.

Ízlés szerint friss zöldséghasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk, de akár szendvicskrémként is használhatjuk.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tofus quinoa saláta

Sült tofus quinoa saláta

Laktató, gluténmentes saláta
Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Sült kelbimbó fokhagymás mártogatóval

Köretnek és egészséges nasinak is ideális.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!