
Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)
Hozzávalók
6 db- 5 dkg cirokliszt
- 10 dkg fehér rizsliszt
- 12 dkg kukoricakeményítő
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg zsenge kukoricaszem (esetleg kicsit megpárolva)
- 1 kisebb cukkini (kb. 12 dkg), reszelve
- 10 dkg füstölt sajt, reszelve
- 1 csomag újhagyma, felkarikázva
- só
- bors
- a sütéshez olívaolaj
Elkészítés
A lisztekből és a keményítőből sűrű palacsintatésztát készítünk a tojásokkal és a tejjel, és legalább 30 percig állni hagyjuk.
Közben összekeverjük a kukoricaszemeket, a reszelt cukkinit, a sajtot és az újhagymát, és alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A sütéshez 1 evőkanál olajat forrósítunk egy 24 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben, és beleöntünk a palacsintatésztából 1 merőkanállal. 2-3 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul, majd rászórjuk a sajtos zöldségkeverék 1/6 részét.
Fakanállal kicsit lenyomkodjuk, aztán 3 perc után spatulával a palacsinta alá nyúlunk, és gyorsan átfordítjuk. További 3 percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. Cikkekre vágva, tejföllel megpakolva tálaljuk.