Kukoricakrémleves
Adásban volt: 2016. március 29.
A recepthez tartozó videó

Öt perc alatt elkészíthető friss, különleges fűszerezésű kukoricakrémlevest készíthetünk.
2016. március 29.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 50 dkg konzerv kukorica
- 2 liter alaplé
- 2 dl kókusztej
- 3-4 db kaffír lime levél
- 1 szál citromnád
- 2 tk curry por
- 1 db lime
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát és a megroppantott fokhagymát forró olívaolajon kicsit megkapatjuk. Majd beleszórjuk a curry port, vigyázva nehogy leégjen.
Hozzáadjuk a kukoricát és felöntjük az alaplével. Összefőzzük és hozzáadjuk a felaprított citromnádat és a lime kifacsart levét, majd az egészet összeturmixoljuk. Beledobjuk a kaffír lime leveleket és még egyet rottyantunk rajta.
Felöntjük a kókusztejjel és ízlés szerint sózzuk.
Megosztom barátaimmal
