Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kukoricadarás muffin sült paprikával és fetával

2016. október 4.

Hozzávalók

9 darabhoz
  • ¾ csésze cottage cheese
  • 5 nagy tojás, felverve
  • 60 ml mandulatej
  • 120 g őrölt mandula
  • 38 g kukoricadara
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál só
  • 105 g olajos, sült kápiapaprika, felvágva
  • 65 g fetasajt, összemorzsolva
  • 3 púpozott evőkanál friss snidling, apróra vágva

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljük ki a muffinforma mélyedéseit muffin papírral.

2. Keverjük össze a cottege cheese-t, a tojásokat és a mandulatejet egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mandulát, a kukoricadarát, a sütőport, a fokhagymaport és a sót, és keverjük simára. Adjuk hozzá a paprikát, a fetát és a snidlinget.

3. Osszuk el a tésztát a 9 mélyedés között, és süssük 30 percig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és egy kicsit megemelkedik. Melegen vagy szobahőmérsékleten fogyasszuk. Hűtőben tárolva 5 napig eláll.

 

Forrás: www.thekitchn.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros, fetás börek

Kapros, fetás börek

Vendégvárónak is tökéletes ez a török konyhából származó, kaporral, petrezselyemmel fűszerezett fetás börek, avagy rétesbatyu.
Fetás, padlizsános penne

Fetás, padlizsános penne

Kiadós és nagyon izgalmas padlizsános, paradicsomos, feta sajtos tésztaétel.
Fetával töltött mediterrán kenyér

Fetával töltött mediterrán kenyér

Paradicsom, bazsalikom, olajbogyó, feta, ha csak rájuk gondolunk már kisüt a nap. Ezzel az egyszerű, de mégis izgalmas töltött kenyérrel és egy pohár borral pedig már a tenger mellé is képzelhetjük magunkat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.