
Fotó: shutterstock
Kukoricadarás muffin sült paprikával és fetával
Hozzávalók
9 darabhoz- ¾ csésze cottage cheese
- 5 nagy tojás, felverve
- 60 ml mandulatej
- 120 g őrölt mandula
- 38 g kukoricadara
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál fokhagymapor
- ¼ teáskanál só
- 105 g olajos, sült kápiapaprika, felvágva
- 65 g fetasajt, összemorzsolva
- 3 púpozott evőkanál friss snidling, apróra vágva
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljük ki a muffinforma mélyedéseit muffin papírral.
2. Keverjük össze a cottege cheese-t, a tojásokat és a mandulatejet egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mandulát, a kukoricadarát, a sütőport, a fokhagymaport és a sót, és keverjük simára. Adjuk hozzá a paprikát, a fetát és a snidlinget.
3. Osszuk el a tésztát a 9 mélyedés között, és süssük 30 percig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és egy kicsit megemelkedik. Melegen vagy szobahőmérsékleten fogyasszuk. Hűtőben tárolva 5 napig eláll.
Forrás: www.thekitchn.com
Megosztom barátaimmal