
Krumplis pogácsa - tej- és tojásmentesen
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg főtt, majd átpasszírozott krumpli
- 10 dkg zsír (fakultatív: disznó, liba, kacsa)
- 15 dkg tejmentes margarin
- 1 csapott evőkanál só
- 25 g (fél csomag) friss élesztő
- 1 evőkanál kukorica vagy más étkezési keményítő
- 1 dl szója- rizs, vagy zabtej
- 1 kiskanál cukor
Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral fölfuttatjuk. A krumplit megfőzzük, áttörjük, és a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk.
Kétszer 20-25 percig, közben átgyúrva, kelesztetjük. Egy vastagon belisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét keresztbe bevagdossuk és egy kb. 3 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. 5 cm távolságra sütőlapra ültetjük őket, majd vízzel megkenve a tetejét 200 fokon aranybarnára sütjük.
Lehetőleg frissen fogyasszuk!
