Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krumplis-olívabogyós pogácsa

Adásban volt: 2014. június 23.
A recepthez tartozó videó
Ez az krumplis, olajbogyós pogácsa egészen biztos, hogy a vendégségek sztárja lesz, de természetesen egy kiadós leves mellé is ajánljuk.
2015. november 19.

Hozzávalók

20-25 darab
  • 25 dkg liszt
  • 1 ek szárított élesztőpor
  • 2 szem krumpli
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl

  • 6 dkg fekete olívabogyó
  • 4 ág friss rozmaring
  • fél marék szezámmag

Elkészítés

A liszthez hozzákeverjük a vajat, élesztőt és egy kevés sót.
A megfőzött krumplikat krumplinyomón átpasszírozzuk és szintén hozzáadjuk a liszthez, majd a tojássárgájákat és a tejfölt is.
Jól összekeverjük, majd hozzáadunk még apró darabkákra vágott fekete olívabogyót és pár ág friss felaprított rozmaringot.
Kézzel összegyúrjuk a masszát, majd 15-20 percig pihentetjük.
Előtte lisztes sodrófával kinyújtjuk és összehajtogatjuk, és megy a hűtőbe pihenni.
15 perc elteltével újra kinyújtjuk sodrófával és pogácsaformákat szaggatunk ki belőle.
A kis pogácsák tetejét átkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180-190 fokos légkeveréses sütőbe tesszük 20-25 percre.
Tálaláskor szobahőmérsékletűre hűtjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fetamártogató nyers zöldségekkel

Fetamártogató nyers zöldségekkel

Egy gyorsan elkészíthető, egészséges nassolni való, ami vendégvárónak is tökéletes. A feta a joghurttal és a zöldfűszerekkel elkeverve fantasztikus trió.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.