Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krumplinudli friss szilvával édes morzsában és Fűszeres szilvaleves

2016. október 11.

Hozzávalók

  • Szilvaleves:
  • 50 dkg szilva
  • 5 dkg vaj
  • fahéj
  • szegfűszeg

  • chili
  • csillagánizs
  • 1 citrom leve és héja
  • 3 ek. méz
  • 1 doboz vaníliafagyi
  • Krumplinudli:
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg szilva
  • 5 dkg vaj

  • 1 zacskó édes keksz
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • chili
  • csillagánizs
  • 1 citrom leve és héja
  • 3 ek. méz

Elkészítés

Szilvaleves:

1. A szilvát vágjuk félbe és magozzuk ki, adjunk hozzá két kanál mézet, fahéjat és őrölt szegfűszeget. Hagyjuk kicsit állni.

2. Tegyük át egy lábasba, adjunk hozzá vajat (de csak ha melegen akarjuk tálalni), és ízesítsük csillagánizzsal és egy kevés chilivel, majd öntsük fel vízzel.

3. 10 percig főzzük, majd a csillagánizst vegyük kis és turmixoljuk össze. Ahhoz, hogy selymes legyen a leves, szűrjük át.

4. Vaníliafagyival és néhány szem egyben hagyott fűszeres szilvával tálaljuk.

 

Krumplinudli:

1. Főzzük meg egyben, héjában a krumplit, és még langyosan reszeljük le, de tésztává alakítása előtt hagyjuk teljesen kihűlni. (ha nem így teszünk, sokkal több lisztet kell adnunk a tésztához)

2. Adjunk hozzá egy tojássárgáját, csipet sót és kevés lisztet (fele-fele arányban (réteslisztet és finomlisztet), amennyi éppen szükséges a lágy tésztaállaghoz.

3. Formázzuk rudakká, majd vágjuk kisebb darabokra, és főzzük kis sós vízben.

4. Közben a szilvákat magozzuk ki, és mézzel, szegfűszeggel, valamint fahéjjal ízesítsük meg, hagyjuk állni egy darabig,

5. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, erre szedjük át a megfőtt nudlikat, és kicsit forgassuk össze, nem baj, ha kicsit megpirulnak a nudlik.

6. Közben a szilvát is forgassuk meg egy serpenyőben, hogy átmelegedjen, az édes kekszet pedig törjük morzsává.

7. Tálaláskor a nudlit tegyük alulra, rá a fűszeres szilvát, a tetejére pedig a morzsát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Körtés zellerleves

Körtés zellerleves

A ősz ízei, egy friss krémlevesben, melyet akár hidegen is ehetünk.
Birsalmás bableves

Birsalmás bableves

Végre itt a birsalma szezon és nem csak birsalmasajt létezik. Készítsünk belőle egy igazi őszi levest! Szenzációsan feldobja a sima füstölt húsos bablevest.
Körtés paszternákleves

Körtés paszternákleves

Nagyon kevés alapanyagból, igazán könnyen elkészíthető őszi hangulatú és ízvilágú leves. Szegfűszeggel bolondítva!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!