Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes tzatziki

Adásban volt: 2013. október 17.
A recepthez tartozó videó
A görögök klasszikus, a magyar ízléshez is nagyon közel álló fogása a tzatziki, amit leginkább előételként és a gyros kísérőjeként tálalják. Ez a változat, csak simán pirítósra kenve is fantasztikus.
2015. október 29.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 kígyóuborka
  • 12,5 dkg light krémsajt
  • friss menta
  • friss kapor
  • 3 dl joghurt
  • fokhagyma

  • bors

Elkészítés

A kígyóuborkákat kimagozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vizet kifacsarjuk belőle.
Reszelt uborkát  összekeverjük a krémsajttal, a görög joghurttal, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A friss kaprot és mentát felaprítjuk, és ezeket is hozzákeverjük a tzazikihez.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi gyros

Haverok. Meccs. Nyári délután. Gyros. Mindenki meg tudja csinálni és mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.