Krémes tzatziki
Adásban volt: 2013. október 17.
A recepthez tartozó videó

A görögök klasszikus, a magyar ízléshez is nagyon közel álló fogása a tzatziki, amit leginkább előételként és a gyros kísérőjeként tálalják. Ez a változat, csak simán pirítósra kenve is fantasztikus.
2015. október 29.
Hozzávalók
2 adag- 1 kígyóuborka
- 12,5 dkg light krémsajt
- friss menta
- friss kapor
- 3 dl joghurt
- fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A kígyóuborkákat kimagozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vizet kifacsarjuk belőle.
Reszelt uborkát összekeverjük a krémsajttal, a görög joghurttal, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A friss kaprot és mentát felaprítjuk, és ezeket is hozzákeverjük a tzazikihez.
Megosztom barátaimmal