Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes tzatziki

Adásban volt: 2013. október 17.
A recepthez tartozó videó
A görögök klasszikus, a magyar ízléshez is nagyon közel álló fogása a tzatziki, amit leginkább előételként és a gyros kísérőjeként tálalják. Ez a változat, csak simán pirítósra kenve is fantasztikus.
2015. október 29.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 kígyóuborka
  • 12,5 dkg light krémsajt
  • friss menta
  • friss kapor
  • 3 dl joghurt
  • fokhagyma

  • bors

Elkészítés

A kígyóuborkákat kimagozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, a vizet kifacsarjuk belőle.
Reszelt uborkát  összekeverjük a krémsajttal, a görög joghurttal, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A friss kaprot és mentát felaprítjuk, és ezeket is hozzákeverjük a tzazikihez.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi gyros

Haverok. Meccs. Nyári délután. Gyros. Mindenki meg tudja csinálni és mindenki szereti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!